"Attól félek, hullazsákban hoznak haza" - egy bántalmazott magyar anya vallomása

2019.11.21. 20:56

Kaposvárig menekült hétéves lányával az a fiatal anya, akit magyar származású, idegenlégiós párja brutálisan bántalmazott.

Kaposvárig menekült hétéves lányával az a fiatal anya, miután magyar származású, idegenlégiós párja brutálisan bántalmazta.

Amikor kiköltöztem, nem sejtettem, hogy így járok majd. Egy ideig minden jó volt, de aztán mindennapossá váltak a veszekedések, úgy éreztem, a kutyáját jobban szerette, mint engem"

- kezdte Bianka a Blikknek.

Hét éve született meg a kislányuk, Camille, ennek ellenére azonban semmit nem javult a viszonyuk. Idén augusztusban anya és lánya közös nyaralásból érkezett haza, Frasne-ba. Mivel a hosszú utazás miatt fáradtak voltak, rögtön lefeküdtek aludni, ezalatt viszont a férfimegszerezte Bianka telefonját, és elolvasta az üzeneteit. Féltékenységében rátámadt a szobában alvó párjára.

A kislányom mellett ébredtem arra hajnalban, hogy ütött, ahol ért, a fejemet, a bordámat rúgta. Kiabáltam a zokogó kislányomnak, meneküljön, ahogy csak bír. Mezítláb, egy szál bugyiban és trikóban rohantam utána az utcára. A szomszédom, Lívia nyitott nekünk ajtót, majd hívta a rendőrséget"

Bianka értesítette a Magyarországon élő nagybátyját, másnap elment a kórházba, majd feljelentést tett az élettársa ellen. Rokona autóval sietett a segítségükre. A fiatal anya lányával együtt bepattant a kocsiba, majd egészen kaposvárig hajtottak.

Camille most itt jár óvodába, nagycsoportos. Hetente viszem a kórházba pszichológushoz, hogy fel tudja dolgozni a történteket. Kedden felhívtam egy francia rendőrt. Azt mondta, feljelentett a volt élettársam, aki francia–magyar kettős állampolgár, mert az engedélye nélkül hoztam Magyarországra a kislányunkat. Csakhogy nekünk menekülni kellett onnan" – mondta Bianka könnyes szemekkel.

Fogalmam sem volt arról, hogy ilyen esetben a hágai egyezmény szerint a szülő 90 napon belül köteles visszavinni lakóhelyére a gyermeket, különben végrehajtó mehet érte. Ez a határidő most jár le. Fogalmam sincs, mi lesz velünk, egyszerűen nincs jó döntés. Ha mégis vissza kell vinnem a kislányomat Franciaországba, attól félek, hullazsákban hoznak haza"