Gulyás Gergely: Bevált a kormány adócsökkentési politikája

2019.11.21. 10:45

Soros György és kegyeltjei mindent megtettek annak érdekében, hogy meghiúsítsák a magyar kormány biztosjelöltjének hivatalbalépését, de ezek a kísérletek megbuktak – mondta Gulyás Gegely, a Miniszterelnökség vezetője a Kormányinfón. A magyar ellenzék támadása ellenére Várhelyi Olivér a legfelkészültebb biztos lehet december 1-től - tette hozzá.

A kormány üdvözli, hogy Várhelyi Olivér az új Európai Bizottság tagja lett, és a legfontosabb portfóliót kapta – mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője szerint ez a portfólió sokkal fajsúlyosabb, mint az, amit Magyarország a korábbi időszakban kapott. Soros György és kegyeltjei mindent megtettek annak érdekében, hogy meghiúsítsák a magyar kormány jelöltjének a hivatalba lépését, de ezek a kísérletek megbuktak – tette hozzá. A magyar ellenzék támadása ellenére Várhelyi Olivér a legfelkészültebb biztos lehet december 1-től. Gulyás bízik benne, hogy az új EB szakít a korábbi időszak elhibázott bevándorláspolitikájával.

A magyar gazdaság növekedése 5 százalék körül lehet 2019-ben, ez Európa egyik legjobb adata – mondta Gulyás. Látni kell, hogy nem vagyunk függetlenek a többi uniós tagországok folyamataitól, így a nyugati negatív fejlemények kihatással lehetnek ránk is. Ezektől egy második gazdaságvédelmi akcióterv védheti meg az országot – hangsúlyozta a Miniszterelnökség vezetője. Bevált a magyar kormány adócsökkentési politikája, így a szocho-csökkentés is - tette hozzá.

Külön gyermeknap az ellenzéknek

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, hogy Jakab Péter akciója az Országgyűlésben azt mutatja, hogy az ellenzéknek parlamenti gyermeknapokat is tartani kell, hogy minden székbe beülhessenek. A parlamenti humor évszázadok óta velünk él, de korábban sokkal humorosabb volt - tette hozzá. 

A kormány nem támogatja a dugódíj bevezetését, mivel teljesen kidolgozatlan koncepciók vannak - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

Konzervatív irányba kellene fordulnia a Néppártnak

Gulyás Gergely az Európai Néppártot érintő kérdés kapcsán azt mondta, hogy hatékony külső határvédelem nélkül nem lehet az európai kontinenst megvédeni az illegális bevándorlástól. A Néppárt szempontjából a fő kérdés, hogy milyen jövőt képzel el magának, liberális, vagy pedig konzervatív párt akar-e lenni. Mi egy jobbközép-konzervatív-keresztény szövetségben gondolkozunk, és ilyen pártcsaládhoz akarunk tartozni – mondta Gulyás. Bízunk benne, hogy az EPP konzervatív irányba fordul – tette hozzá.

Ha legkésőbb decemberben nem döntünk az atlétikai világbajnokságról, akkor nem tudjuk megrendezni, így nincs értelme országos népszavazást tartani erről a kérdésről- mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. A miniszter nem érti, hogy miért nem támogatja a 44 hektáros park létrehozását, és miért köti össze azt a most is zajló budapesti egészségügyi fejlesztésekkel.

Két hete még nem beszélt a dugódíjról Karácsony

Gulyás Gergely szerint Magyarország az EU tagja akar maradni, és nincsen semmilyen más szándéka a jövőben sem.

Nem volt szó a kormány és Karácsony tárgyalásán a dugódíj bevezetéséről- mondta egy másik kérdésre a miniszter.

A családi adókedvezményt, bármit is mond az ellenzék, azonnal megszüntetnék, ha hatalomra kerülnének - jelentette ki Gulyás.

A köztársasági elnök november 30-a után jelöl majd új személyt az Országos Bírói Hivatal élére – mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely.