Völner Pál: A kormánynak folytatnia kell a migráció elleni küzdelmet

Horgos, 2016. július 26. Éhségsztrájkot folytató migránsok a szerb-magyar határ közelében, Horgosnál 2016. július 26-án. Két nappal korábban 130 migráns érkezett gyalog Belgrádból Horgosra, akik közül július 25-én mindössze negyvenen folytattak éhségsztrájkot a tranzitzóna közelében, hogy Magyarország megnyissa a határt előttük. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Ezt a csatát megnyertük, de a kormánynak folytatnia kell a küzdelmet az illegális migráció ellen, mert a Soros-hálózat továbbra is minden erejével támogatja a bevándorlást - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

A politikus abból az alkalomból közölte ezt, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának nagykamarája két menedékkérő ügyében másodfokon a magyar államnak adott igazat csütörtökön.

Völner Pál kifejtette: az emberkereskedőkkel együttműködő, az illegális bevándorlást minden lehetséges eszközzel támogató "álcivilek" egyáltalán nem akarják, hogy "bárki megállítsa, vagy akár megfékezze és ellenőrizze a migránsokat". Viszont mivel a magyar hatóságok ezt teszik, és sikeresek is ebben a munkában, a tranzitzóna elleni politikai és jogi támadások is folyamatosak.

Éhségsztrájkot folytató migránsok a szerb-magyar határ közelében, Horgosnál 2016. július 26-án Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Azt mondta, a nagykamara jogerős döntése is rámutat arra, hogy

a tranzitzóna szabályozott, ellenőrzött körülmények között ad lehetőséget a legális belépésre az ország területér

e és a menekültügyi eljárás elindítására.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy bár az EJEB egyértelműen kimondta, hogy a kérelmezők önként léptek be a tranzitzónába és onnan bármikor szabadon visszatérhettek Szerbiába, továbbá az ottani elhelyezésük körülményei sem voltak jogsértőek, van olyan NGO, amely ezt Magyarország elítéléseként tolmácsolja.

- mondta Völner Pál.

Úgy fogalmazott: "A szélsőbaloldali és a radikális liberális erőktől ez azonban sajnos nem szokatlan. A történelem során már számtalanszor bebizonyosodott, hogy készek a józan ész diktálta elveket a saját ideológiájuknak megfelelően eltorzítani, a tényeket hazugságokra átírni."