Hollik István: Európában az elsődleges feladat a közösség határainak a védelme

Vágólapra másolva!
Hollik István kormányszóvivő, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a csúcskórházról, az Európai Unió jövőjéről, a menekültválságra adandó válaszokról.
Vágólapra másolva!

A zágrábi Európai Néppárt kongresszusával kapcsolatban, ahol csak a KDNP politikusai vettek részt, arra a kérdésre, hogy ha a Fidesz nem tud megállapodni a Néppárttal és távozik onnan, akkor mit tesz a másik magyar kormánypárt, Hollik István elmondta, akkor majd a pártszövetség vezetői fognak egymással egyeztetni.

A kormány által tervezett csúcskórházzal kapcsolatban a frissen megválasztott újbudai polgármester azt mondta el, nem szükséges egy új intézmény megépítése, hiszen a Szent Imre Kórházat jóval hamarabb lehetne átalakítani csúcskórházzá, ami ráadásul könnyebben elérhető, mint az, amelyiket a kormány tervez megépíteni. Erre a kormányszóvivő úgy reagált, a kérdésről lezajlott egy több éven át tartó szakmai vita. Ennek az lette a végeredménye, hogy egy új dél-budai centrumkórházra szükség van, ami nem csak a XI. kerületet, Dél-Budát, hanem az agglomerációt is képes ellátni, ami több mint egymillió embert jelent. Ennek pedig a legjobb helye ott van, ahová a kormány tervezi, ráadásul ez egy autópálya mellett van. Ráadásul a Szent Imre Kórház helyzetét kevés ember ismeri jobban, mint a kormányzati beruházásért felelős kormányzati biztos, Bedros Róbert, hiszen jelenleg vezette a kórházat.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.