Hölvényi György: Rendeződjön a helyzet a Néppárton belül

Vágólapra másolva!
Hölvényi György, a KDNP EP képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az Európai Néppárt kongresszusáról, a pártcsalád és Európa jövőjéről.
Vágólapra másolva!

A politikus az Európai Néppárt (EPP) zágrábi tisztújító kongresszusán vett részt, amiről elmondta, ez az esemény európai szempontból jelentős volt, mert az EP választás, az Európai Bizottság helyzete, valamint Magyarország szerepe is arra predesztinálta a kongresszusi képviselőket, hogy bizonyos dolgokban döntsenek. Hölvényi György szerint elindult egy együttgondolkodás abban, hogy mit is kelene kezdeni Európával. A kongresszuson megválasztották az EPP új vezetését, de az is igaz, hogy az eseménynek volt egy nagy hiányossága, hiszen a Fidesz a felfüggesztés miatt nem volt jelen.

Arra a kérdésre, hogy miért csak a Fidesz függesztette fel a tagságát az EPP-ben, a KDNP miért maradt teljes jogú tag, a politikus elmondta, a magyar kormánypártok pártszövetségben működnek, de ez két pártot jelent, a Néppártban is két helyet jelent, arról nem beszélve, hogy a magyar kereszténydemokraták a kilencvenes évek eleje óta teljes jogú tagjai a Néppártnak. Ám a pártszövetség, a szövetség továbbra is fennáll. Eddig a Fidesz adott alelnököt az EPP-ben, ez most a felfüggesztés miatt nem történt meg, azonban a KDNP nem jelölt egyetlen politikust sem a pártcsalád vezetésébe. Erre azért sem vállalkoztak, mert mint azt a képviselő kiemelte, most az a legfontosabb, hogy rendeződjön a helyzet a Néppárton belül, azaz most nem a posztok elosztása a lényeg.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.