Kálomista Gábor a Gothár-botrányról: Maga a Színház- és Filmművészeti Egyetem‎ a betegség góca

2019.11.22. 10:15

Gothár Péter szexuális zaklatási botránya kapcsán teljesen abszurd, hogy a Színház-és Filmművészeti Egyetemen egy belső kör vizsgálódik, és nem a fenntartó rendelt el egy azonnali vizsgálatot az ügyben - mondta Kálomista Gábor filmproducer a Hír TV Szabadfogás című műsorában.

Én biztosan másképp kommunikáltam volna egy hasonló ügyben – mondta Kálomista Gábor Gothár Péter szexuális botrányáról a Hír TV Szabadfogás című műsorában. Azzal, hogy másfél napig lebegtették az elkövető személyét, azzal az egész színházi szakmára nagyon rossz fényt vetettek – tette hozzá. Ez túlmegy azon, hogy ez egy belső ügy, mert a szexuális zaklatás bűncselekmény – mondta a filmproducer. Ennél sokkal fontosabb az a Színház- és Filmművészeti Egyetem maga, és az intézmény hogyan foglal majd állást. Teljes mértékben álszentnek tartom, hogy az egyetem maga folytathatja le a belső vizsgálatot, és nem a külső fenntartó hoz létre egy független bizottságot – érvelt Kálomista. 

Kálomista Gábor nagyon keményen fogalmazott Gothár Péter szexuális botrányáról, és arról, ahogy ehhez a Színház-és Filmművészeti Egyetem állFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Maga az egyetem a betegség góca, mivel olyan emberek tanítanak ott, akikről évtizedek óta köztudott, hogy hasonló cselekedeteket követnek el – tette hozzá. Ameddig az egyetemen nincs rend, addig az egész színházi szakmában nem lesz rend.-Amíg a fenntartó nem rendel el egy teljes vizsgálatot azonnali hatállyal, addig nem várható a probléma megoldása, felháborító és undorító, ami zajlik a szakmában – mondta Kálomista. Mit tehet meg egy ilyen ember (Gothár Péter) az egyetemen, ha kész színésznőkkel is megteszi ezeket a dolgokat? – tette fel a kérdést Kálomista Gábor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK