Szívta is és árulta is a marihuánát

2019.11.22. 10:44

Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat három férfi ellen, akik közül az egyik kisbéri lakos közel egy éven át havonta vásárolt marihuánát, amit nemcsak fogyasztott, el is adott belőle egészen az elfogása napjáig.

Az egyik férfi

2017. év második felétől elfogásáig, azaz tavaly június 18-ig, minden hónapban vásárolt móri, illetve tatabányai dílerektől marihuánát. A férfi 2018-tól nemcsak fogyasztotta, hanem beszerzési áron tovább is adta ismerősének, egy császári férfinak legalább tíz alkalommal, ezenkívül még két további vevőnek is adott el a drogból.

A császári férfi a megvásárolt marihuánából további négy fogyasztónak, köztük a harmadrendű vádlottnak adott át drogot, majd velük közösen használta azt.

Az ügyészség a kisbéri férfit a bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetés kiszabását javasolja, továbbá 3 év közügyektől eltiltást, és 182.500 forint vagyonelkobzást. A tőle vásárló császári férfi számára 2 év próbaidőre felfüggesztett 1 év fogházbüntetést, a harmadik férfi számára, aki csak fogyasztotta a drogot, 200 óra közérdekű munkát javasol.