Németh Zsolt: A migráció marad Európa legfontosabb kérdése

2019.11.22. 17:48

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerint a következő években a migráció problémája marad a legfontosabb kérdés Európában.

Németh Zsolt erről a Századvég Alapítvány által szervezett "Téves értelmezés, hibás értékelés, morális meghátrálás - Az EU behódolása a tömeges migrációnak és iszlamizációnak" című pénteki konferencia nyitóelőadásán beszélt Budapesten. Látnunk kell, hogy a probléma marad, és a következő évek legfontosabb kérdése lesz Európában - fogalmazott a fideszes politikus, aki Várhelyi Olivérről, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős tagjelöltjéről is beszélt. Európa csak jól jár azzal, ha magyar bővítési biztosa lesz. A szomszédságpolitikával is foglalkozó bővítési biztosnak egyúttal várhatóan a tömeges migráció és az iszlamizáció, valamint e két jelenség közös területével is foglalkoznia kell majd - mondta Németh Zsolt. Álláspontja szerint Magyarország jó pozícióból foglalkozhat ezekkel a kérdésekkel, ugyanis a bővítésben érdekelt országokkal jó kapcsolatokat ápol, a déli nyitásnak köszönhetően pedig nagyon szoros kapcsolatokat épített ki iszlám országokkal, amelyek közül Törökországot emelte ki. 

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A tanácskozás témája kapcsán Németh Zsolt a többi közt kifejtette, hogy a muszlim vallási trendek fenyegetést jelentenek a hagyományos társadalmakra, az emberi jogokra és a nők jogaira. A zsidó közösségek számára pedig halálos fenyegetést jelentenek. A zsidóság számára Budapest ezzel szemben a béke szigete - mondta a külügyi bizottság elnöke, aki megjegyezte azt is, hogy a franciaországi zsidó közösség létszáma radikálisan, és rendkívül gyorsan csökken az ellenük elkövetett brutális támadások miatt. A migráció kihívásairól Németh Zsolt úgy vélekedett, hogy a haszontalan aktivizmus helyett valódi megoldásokat kell találni azokra.

A Századvég tájékoztatása szerint a magyar és nemzetközi szakértők részvételével szervezett konferencia célja, hogy rávilágítson azokra az okokra, amelyek Európa egyes országaiban gátolják a tömeges iszlám hátterű bevándorlás által gerjesztett problémák megértését és kezelését.
Az európai városi, szociális, kulturális és oktatási környezet egyes részei párhuzamos társadalmakká alakultak - olvasható az írásos tájékoztatójukban, amely szerint ezek táplálják és ösztönzik a nem muszlimokkal szembeni ellenséges és gyűlöletkeltő magatartást, miközben elősegítik az európai nemzeti kultúráktól és társadalmaktól történő felsőbbrendű elhatárolódást.