Elfogtak két soproni embert, akik marihuánát termesztettek otthonukban

marihuanát termesztettek
Vágólapra másolva!
A rendőrök kábítószer birtoklása vétség és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt letartóztattak egy nőt és egy férfit Sopronban - olvasható a police.hu -n.
Vágólapra másolva!

A soproni nyomozók tudomására jutott, hogy egy helybéli férfi a lakóhelyén marihuánanövényt termeszt.

Az ingatlanban 2019. november 22-én házkutatást tartottak, és

12 tő marihuánát, a növény termesztéséhez szükséges eszközöket, valamint megközelítőleg fél kilogramm, műanyag zacskóba csomagolt por állagú kábítószergyanús anyagot, tablettákat, illetve növényi származékot találtak,

és foglaltak le a rendőrök.

Az intézkedő rendőrök a 38 éves férfit és a társaságában lévő 23 éves nőt elfogták és a Soproni Rendőrkapitányságra előállították, ahol velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

Forrás: police.hu

Az elfogott férfiről az egyenruhások megállapították, hogy őt a Szombathelyi Törvényszék Büntetés végrehajtási csoportja körözi, mivel korábbi – kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott – büntetésének letöltését nem kezdte meg. Továbbá arra vonatkozóan is megalapozott a gyanú, hogy

idén novemberben, egy általa okozott közlekedési baleset helyszínén hamis, szlovák személyi igazolvánnyal, illetve vezetői engedéllyel igazolta magát.

Forrás: police.hu

A soproni nyomozók a 23 éves K. Klaudiát kábítószer birtoklása vétség, a 38 éves K. Sándort pedig kábítószer-kereskedelem és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.