Engem nagyon lenyűgözött Orbán Viktor személyisége, intellektusa, ahogy látja a világot, és ahogy el tudja magyarázni, mit gondol – többek között erről is beszélt Patrick J. Deneen amerikai filozófus a Mandinernek.

Több mint egy órát beszélgettünk Orbán Viktorral mindenféle előzetes megkötöttség nélkül és nyitottan – mondta Patrick J. Deneen a Mandinernek. A neves amerikai filozófus arról is beszélt, hogy érdekelte, mit mond a kormányfő Magyarország jövőjéről, és szóba került az itteni családpolitika. Engem nagyon lenyűgözött Orbán Viktor személyisége, intellektusa, ahogy látja a világot, és ahogy el tudja magyarázni, mit gondol – tette hozzá. 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök 2019. november 14-én fogadja a Karmelita kolostorban Patrick J. Deneen amerikai politológus professzortForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Elmondta, hogy hetente egy napot olvasással tölt. És nem csak velem találkozott, hanem rendszerint időt szakít rá, hogy az ide látogató gondolkodókkal eszmét cseréljen. Találkozott Rod Dreherrel, Yoran Hazony-val... vajon hány másik politikai vezető szakít ilyesmire időt ma a világon? Lenyűgöző! Sokat tanultam, és ő is azt mondta, nagyon tetszik neki a könyvem – mondta Patrick J. Deneen.

A filozófus arról is beszélt, egyébként, tekintve Orbán Viktor reputációját a világban, értem, hogy miért lehetne ez veszélyes a számomra; de professzor vagyok, és úgy gondolom, ha bárki másnak lehetősége lenne találkozni fontos európai politikusokkal, élne a lehetőséggel. Nem látom okát, hogy nemet mondjak az ilyen személyes eszmecserékre való invitálásokra - mondta.

A teljes interjút itt olvashatják.