A józsefvárosi ellenzéki polgármester elveszi az óvónők, a védőnők és az önkormányzati dolgozók eddigi jutalmát

Pikó András
Vágólapra másolva!
Az újonnan megválasztott VIII. kerületi városvezetés első intézkedései között megszünteti a 13. havi juttatást, mind a szociális, mind az egészségügyi dolgozóknak. Pikó András ezzel párhuzamosan közel egymillióra növelte a saját fizetését.  
Vágólapra másolva!

Pikó András, VIII. kerületi balliberális polgármester első intézkedéseiként elveszi a 13. havi jutalmat a szociális és egészségügyi dolgozóktól. A városvezető a HVG-nek azt mondta, a kerületben évek óta az a szokás, hogy 13. havi fizetést kapnak az önkormányzati dolgozók, óvónők, bölcsődei dolgozók, védőnők, körülbelül kilencszáz ember.

Majd így folytatja: megnézzük, hogy mennyi pénzünk van, és ehhez mérten kapnak majd a dolgozók juttatást karácsony előtt.

Pikó András a szociális dolgozóktól elveszi a 13. havi juttatást, de magától nem sajnálta a közel egymillió forintos fizetést Forrás: YouTube

Elmondta továbbá, hogy a VIII. kerületi gazdálkodási ügyekben Atkári János, Demszky Gábor korábbi főpolgármester-helyettese is segíti majd, akinek egy évre szól a megbízatása.

Pikó András egyébként első intézkedésként közel egymillió forintra emeltette a saját fizetését.

Az előző, fideszes városvezetés egyébként 13 milliárd forintot hagyott Pikó Andrásra és csapatára.