Így fosztják ki a csomagmegőrzőket a trükkös tolvajok

Vágólapra másolva!
Az interneten osztotta meg történetét az a fiatal nő, aki már november végén elkezdte a karácsonyi bevásárlást. Az ajándékokat egy értékmegőrzőbe tette, amit feltörtek és kifosztottak. Nem ő az egyetlen áldozata a trükkös tolvajoknak. 
Vágólapra másolva!

Az eset szombaton történt, Budapesten, a Mammut 2 bevásárlóközpontban.

– írta a posztban a nő, aki feljelentést tett a rendőrségen és a bevásárlóközpont üzemeltetőjéhez fordult.

Azt is leírta, hogy a biztonsági szolgálat nem lepődött meg, és már többször is kérték az áruház vezetőit, hogy szüntessék meg a szekrényeket, amit egy nagyon egyszerű módszerrel tudnak kinyitni.

Van hozzá mesterkulcsuk.

A szombati tolvaj nem jutott messze.

"A tettest a hétfői napon elfogták, mi pedig belső vizsgálatot folytatunk az ügyben. Ennek lezárásáig nem szeretnénk nyilatkozni" - mondta el a Ripostnak a Mammut üzemeltetője.

De nem csak ez a fiatal nő esett áldozatul a trükkös módszernek. Többen azt írják, hogy

kifosztották őket az Ikeában, az Árkádban és a Mammutban is, ezért a lap felkeresett egy biztonsági szakembert.

"A legfontosabb, hogy amikor bezárjuk a szekrényt a saját kódunkkal, akkor azt ne lássa, ne olvashassa le senki. Az értékmegőrzőknek, attól függően, hogy milyen típusúak,

van egy mesterkódjuk vagy mestereszközük is.

Ez arra szolgál, hogy a tulajdonosnak, az üzemeltetőnek legyen hozzáférése az összes fiókhoz. Kérdés, hogy egy-egy helyen hányan tudhatják a kódot, vagy hányan lehetnek a mesterszerkezet birtokában, és az milyen könnyen másolható. A Mammut belső vizsgálatának kell fényt derítenie arra, kiknek volt mesterkódjuk az adott szekrényhez, milyen gyakran és biztonságosan cserélik ezt a kódot, és van-e esetleg olyan korábbi dolgozó, aki tudhatja, vagy aki illetéktelennek elárulhatta azt.

Mivel megvan a tettes, a kihallgatása során is fény derülhet erre.

hogy odakerüljenek az ajándékok a karácsonyfa alá." - magyarázta a szakember.

Nyáron a strandok öltözőszekrényei és értékmegőrzői vannak veszélyben. 2017 nyarán a Palatinus strandon egy anyának és gyerekeinek a személyes dolgait lopták el. Végül megtalálták a tolvajt a rendőrök.