Bajkai István: Semmiféle antiszemita cselekményt nem szabad, nem lehet eltűrni

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az erzsébetvárosi ügyekről, de szóba került még az elmúlt napokban botrányt kavart antiszemita cselekmény is.
Vágólapra másolva!

A politikus értékelte az erzsébetvárosi önkormányzat azon döntését, mely szerint minden szórakozóhelynek éjfélkor be kell zárnia, ahol ezt az adott társasház SZMSZ-e előírja. Véleménye szerint a polgármester alapvetően megtéveszti az erzsébetvárosiakat, már csak azért is, mert az előző képviselőtestületben, ahol a balliberális ellenzéknek többsége volt, is azzal kampányoltak, hogy ők az éjféli zárás mellett vannak. Ám a mostani képviselőtestületi ülésen az erre irányuló javaslatot, amelyet az élhető Erzsébetvárosért képviselője nyújtott be leszavazták. Helyette arról határoztak, hogy létrehoznak egy bizottságot, amelynek a feladata egy objektív kritériumrendszer kidolgozás, bár Bajkai István hozzátette, már létezik egy ilyen bizottság, a Fidesz kezdeményezésére. Összességében az történt, hogy a kampány során az éjféli zárással a Fidesz ellen teremtetek hangulatot, de most pedig megtévesztették a választókat – tette hozzá.

A képviselő nemrégiben Kínában járt hivatalos úton, ahol többek között megemlékeztek Hugyecz László építészről, akinek a munkásságát Kínában sokkal jobban ismerik, mint idehaza, ő volt az, aki többek között Ázsia egykori legmagasabb épületét is megtervezte. Az ázsiai országban a mai napig is megbecsülik annak a magyar embernek az emlékét, aki nagyon sokat tett hozzá Kína építészetéhez, olyannyira, hogy az építész egykori lakhelyén egy múzeumot rendeztek be a munkássága méltatására. A politikus szerint Hugyecz Lászlónak az emlékét, ahogy sok más híres magyar emlékét is jobban kellene itthon is ápolni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.