Az illegális migrációval ellenőrizetlenül érkeztek a radikális iszlamizációt valló tömegek, és a nem távoli jövőben lesznek olyan európai országok, ahol a vallási-kulturális arányok gyorsan megváltoznak majd - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a keresztényüldözésről szóló második budapesti konferencián. Európát ettől csak az mentheti meg, ha visszatalál keresztény identitásához - hangsúlyozta a kormányfő. 

A magyar törzsek zöme 1100 évvel ezelőtt érkezett a Kárpát-medencébe, de nem mi voltunk az elsők - mondta Orbán Viktor a konferencián.  A többiek eltűntek, de mi nem jutottunk erre a sorsra, és a mai napig ez a fő kérdés - hangsúlyozta a kormányfő. Kultúridegenek és fajtaidegenek is vagyunk a Kárpát-medencében, mégsem tűntünk el. Megmaradásunk kulcsmozzanata a keresztény hit felvétele volt - mondta a kormányfő.

Szent István-i intelmeken alapszik a kormányzás

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy bár a keresztény hitet az elmúlt 1000 évben néha elhagyta az ország, de végül mindig visszatért. Ennek példája az elfogadott alaptörvény is - tette hozzá. A kereszténység segítheti a nemzetek megmaradását - vélte a kormányfő. Szent István nemcsak nagy uralkodó, hanem látnok is volt - hangsúlyozta Orbán Viktor. Intelmeit máig nekünk szóló személyes üzenetként olvassuk - tette hozzá. Ha lehorgonyzunk mellette, akkor virágzó hazát és boldog családot építhetünk, ez a magyarok politikai kézikönyve - mondta a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Szent István intelmeiből dolgozik ma is a kormány. A keresztény erények békéhez és boldogsághoz vezethetnek - tette hozzá.

Orbán Viktor: A keresztény erények békéhez és boldogsághoz vezethetnekForrás: MTI/Illyés Tibor

Orbán Viktor: Ők nem beszélnek a legfontosabb problémáról

Orbán Viktor szerint mindezek alapján Magyarországnak meg kell védenie azokat a keresztényeket, akiket üldöznek. Van-e értelme egy olyan nép kiállásának, aki a világ összlakosságának csupán 0,2 százalékát teszi ki? - tette fel a kérdést Orbán. A kiállás bátorságot szül, a példa messzire terjedhet, a cselekvés felszabadítja a bénultakat, és visszaadja a személyes tett értelmébe vetetett hitet - mondta a kormányfő. Ki gondolta volna pár évvel ezelőtt, hogy ennyien leszünk itt? Miért kell nekünk más kontinenseken segíteni? - tette fel a kérdést a kormányfő. Úgy látja, az európai és az afrikai keresztényüldözés nem választható el egymástól. 

Bár nagyon súlyos támadások érték a keresztényeket, de Európa csendes, és egy rejtélyes erő megbénítja az európai politikusokat. Mivel Európában a keresztények üldözése csak emberi jogi kérdés, így pedig a keresztényüldözés beleolvad a vallási üldözöttek sokszínű családjába - tette hozzá. Orbán Viktor szerint, akik a keresztényüldözést csak humanitárius problémaként kezelik, azok a legfontosabb problémáról nem beszélnek, mégpedig, hogy a mi civilizációnk áll szervezett támadás alatt. Ennek a támadásnak több formája van, így a bevándorlás, a politikai korrektség szájkosara.

Jogunkban áll megvédeni magunkat

A mai európai korszellemben, és média-erőviszonyok között folyamatos koalíciós egyeztetések súlya alatt nem akarnak megszólalni a keresztény nyugat-európai politikusok - mondta Orbán Viktor. 
Magyarország a muszlim bevándorlási invázió útvonalán fekszik, és meg kell védenie magát. A magyar politika kiindulópontja, hogy jogunkban áll megvédeni a kultúránkat és az életformánkat, szabadok vagyunk erre. Egyetértés van az országban abban is, hogy a támogatást közvetlenül a bajba jutott közösségekhez kell eljuttatni - hangsúlyozta a kormányfő. 

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a legnagyobb tévedés, amit egy európai ember a keresztényüldözésről mondhat, az az, hogy ez az ő országában nem történhet meg. Sokan vannak ebben a tévhitben, pedig a terror többször is lecsapott Európára - tette hozzá. Az illegális migrációval ellenőrizetlenül érkeztek a radikális iszlamizációt valló tömegek. A nem távoli jövőben lesznek olyan európai országok, ahol a vallási-kulturális arányok gyorsan megváltoznak majd - mondta a kormányfő. Európát ettől csak az mentheti meg, ha visszatalál keresztény identitásához. Mi európai keresztények is nagy bajban vagyunk - mondta a kormányfő. Mi azt adjuk az üldözött keresztényeknek, amire szükségük van, és azt kapunk vissza, amire pedig nekünk szükségünk van - zárta szavait a kormányfő.