Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a keresztény közösségek megvédéséről biztosította azokat az amerikai tárgyalópartnereit, akiket Budapesten fogadott.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-nek küldött közleményében azt írta: Szijjártó Péter Joe Grogant, az Amerikai Egyesült Államok elnökének belpolitikai tanácsadóját, Bonnie Glicket, a Nemzetközi Fejlesztési Hivatal (USAID) főigazgató-helyettesét, valamint Andrew Brunson tiszteletest fogadta.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalában fogadja Bonnie Glicket, az USAID főigazgató helyettesét, a keresztényüldözésről szóló budapesti második nemzetközi konferencia vendégét 2019. november 26-ánForrás: MTI/Burger Zsolt

A magyar külügyminiszter a tárgyaláson hangsúlyozta: Magyarország továbbra is a külpolitika fókuszában tartja a keresztény közösségek megvédését. Szijjártó Péter megerősítette Magyarország álláspontja, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van,  ezért Magyarország továbbra is támogatni fogja a közel-keleti és afrikai térséget.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) hivatalában fogadja Joe Grogant, az Amerikai Egyesült Államok elnökének belpolitikai tanácsadóját, 2019. november 26-ánForrás: MTI/Burger Zsolt

A tárgyalások során a külügyminiszter kiemelte: Magyarország elutasítja, hogy a nemzetközi közösség úgy kezeli a keresztényellenességet, mint a diszkrimináció utolsó elfogadható formáját.