Kártérítést követel Orosz Bernadett és ügyvédje, Lichy József a nő volt barátjától, aki felismerhetetlenségig verte a hatgyerekes anyát. 

A nő a Facebook oldalán osztotta meg, hogy mi történt vele. Leírta, hogy az 52 éves, katonai főiskolát végzett alezredes, a volt barátja, bántotta, és nem először. November 9-én, egy közös osztálytalálkozóra mentek egy bujáki panzióba, ahol a férfi félholtra verte: eltörte az orrát, a fejét és a testét ököllel szétzúzta, a haját kitépte, és majdnem megfojtotta. A hatgyerekes anya hiába könyörgött az életéért, a támadó nem hagyta abba.

A tartalékos katonatisztet elfogták a rendőrök. A főügyészség arra kérte a bírót, rendelje el a távoltartást négy hónapra, ami meg is történt.

A férfi most meg sem közelítheti Orosz Bernadettet. Az exkatonát kirúgták a munkahelyéről, egy miskolci oktatási központból.

Az asszony nemrég a TV2 Mokka című műsorában beszélt arról, hogy meg kellett műteni, ugyanis orvosai szerint sokkal súlyosabb sérülései voltak, mint elsőre tűntek. Most kártérítést követel a volt barátjától. 

Nagyon fontosnak tartom, hogy a büntetőügy mellett a kártérítési eljárás is meginduljon, leginkább azért, hogy ő is minden szinten érezze, soha többé senkivel nem tehet ilyet, mint velem. Nem beszélve arról, hogy az elszenvedett lelki és fizikai kínokon kívül anyagilag sújtott engem, ami történt. Rengeteg orvosi költségem van, amelyből nem mindent fizet a társadalombiztosítás, és a munkából is hosszabb időre kiestem

– mondta el a Blikknek Orosz Bernadett, aki az operáció után még lábadozik és komoly fájdalmai vannak. 

Ügyvédje, Lichy József a héten adja be a rendőrségen a kártérítéshez szükséges hivatalos papírokat.

Nagyon remélem, még a rendőrségi szakaszban meg tudunk egyezni a gyanúsítottal, és kifizeti védencem részére az ötmillió forintot. Ha a gyanúsítást átminősítik és esetleg életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják meg, akkor még az sem kizárt, hogy nagyobb összeget kérünk. Számomra ugyanis teljesen egyértelmű, hogy a férfi Bernadett életére tört, és csak a segítségére érkezőkön múlott, hogy végül nem történt végzetes tragédia. A bántalmazás tényét az elkövető is elismerte"

- magyarázta. 

A rendőrség súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoz az ügyben.