Álorvosok halálos betegségeket diagnosztizálva csaltak ki pénzt idősektől

orvos doctor kéz jegyzet recept A Nógrád megyei álorvos férfi sok beteget kezelt
Vágólapra másolva!
Orvosnak adták ki magukat és halálos betegségeket diagnosztizáltak, majd az általuk felkínált silány minőségű termékek megvásárlása fejében ígértek gyógyulást idős embereknek azok a vádlottak, akiknek büntetőpere a héten kezdődött a Szombathelyi Járásbíróságon.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint idős embereket ingyenes egészségi állapotfelmérés ígéretével telefonon vagy levélben keresték meg. Az állapotfelmérés ürügyén orvosi végzettséggel nem rendelkező, de egymást orvosnak, professzornak tituláló elkövetők

halálos betegségeket diagnosztizáltak a sértetteknél,

a betegségek gyógyítására - állításuk szerint - kizárólag az általuk forgalmazott termékek voltak hivatottak - mondta Tóth András, a Szombathelyi Törvényszék szóvivője.

A vád szerint a 345 sértettől összesen több mint 100 millió forintot csaltak ki az álorvosok (a kép illusztráció) Forrás: Thinkstock

Kiemelte, hogy a megtévesztett idős emberek a halálos betegségtől való félelmükben megvásárolták a sokszor több százezer forintért felkínált termékeket.

Az ügynek 52 vádlottja és 345 sértettje van,

a büntetőeljárás során eddig keletkezett nyomozati iratok meghaladják a 41 ezer oldalt.

A vád szerint a 345 sértettől összesen több mint 100 millió forintot csaltak ki az elkövetők.

A szóvivő elmondta, hogy a bizonyítási eljárás a sértettek kihallgatásával február elején folytatódik, a szombathelyi, kecskeméti és érdi sértetteket - részben távmeghallgatás útján - hallgatja ki a bíróság.