Mint arról az Origo is beszámolt, Gáspár Győző és családja autóbalesetet szenvedett kedd éjjel a 21-es úton, az ütközésben súlyosan senki sem sérült meg. A baleset okozója egy Suzukit vezető nő volt, aki menetiránnyal szemben hajtott fel a négysávos útra. A Bors azt írja, hogy Gáspár Bea és lánya önmagából kikelve, ordítozva akarta számon kérni a történteket a kórházban fekvő sofőrtől, úgy gondolják, hogy a nő direkt hajtott nekik autójával.

Gáspár Bea úgy emlékszik vissza a történtekre, hogy csöndben mentek, és nem vitatkoztak, ahogy általában szoktak. Virággal, a lányával pont a ruhájáról beszélgettek, amikor észrevette, hogy vele szembe hajtanak. 

Éppen hazafelé tartottunk, és lehajtottunk Salgótarján felé, amikor szembe jött velünk egy nő. Bea vezetett, én az anyósülésen ültem, hátul Virág - ezt Gáspár Győző mesélte a Borsnak.

Sajnos nem egy ilyen esetet hallottam az elmúlt napokban, pontosabban hetekben, hogy szembe hajtanak fel az autópályára. Ha valakinek valamilyen mélypontja van az életében, akkor mérlegeljen, és ne tegye mások életét is kockára – mondta felháborodva. 

A balesetben senki sem sérült meg súlyosan, bár a vétkes sofőrt - akit feszítővágó segítségével szabadítottak ki az összetört autóból -  még kórházban ápolják. 

A Bors azt írja, a Gáspár család meggyőződése szerint a nő direkt hajtott szembe a forgalommal. A lapnak egy informátor azt mesélte, hogy Bea és Virág szerda délután bement a kórházba, hogy számon kérje a lányt, amiért az majdnem elvette az életüket. Bejutottak a lány szobájába is, ahol kiabálni kezdtek, de az ápolók és a nő egy rokona épp a kórteremben volt.

Állítólag Gáspárék elég vehemensek és hangosak voltak, így megkérték őket, hagyják el a kórtermet. Azóta sokkal szigorúbban őrzi a kórház személyzete a balesetet szenvedett nőt, akinek erős fájdalmai vannak, és alaposan felzaklatták a történtek.

Később az is kiderült, hogy a huszonhat éves nő sem a rendőröknek, sem a mentőknek nem mondta, hogy öngyilkos akart volna lenni. Ő azt állítja, a közelmúltban befejeződött útfelújítások miatt nem tudta, hogy hol van a sávja, és rosszul hajtott fel az útra.

Egyszerűen fogalmam sincs, mi történt – ezt már a Blikknek nyilatkozta a fiatal nő, akit még tegnap is kórházban tartottak.CT- és röntgenvizsgálaton is átestem, nem tört el semmim, de a májam megsérült és a fejemet is eléggé beütöttem

 - folytatta.

Forrás: Gáspár Győző

Gáspár Győző felesége szerint a nő őket okolja a balesetért.

Szerintük a nő csak fáradt volt és eltévedt, de kérdem én, akkor miért húzta ránk a kormányt, amikor megpróbáltam félrehúzódni?