Veszekedtek, pofonvágta barátnőjét, aki emiatt elzavarta. A férfi azonban nem ment el, hanem a földre lökte és leszúrta a nőt egy késsel. Most súlyosabb büntetést kap.

A korábban gyilkosság miatt elítélt, alkoholista férfi tavaly májusban Fonyódra utazott, hogy bátyja volt élettársával felvegye a kapcsolatot. A nővel 2018 júniusától rendszeresen találkozott, többször aludt nála, viszont az ivást nem hagyta abba.

A férfi féltékenysége miatt állandóvá váltak közöttük a viták. Egy júliusi estén a férfi veszekedés közben pofon vágta barátnőjét, aki mérgében felszólította, hogy azonnal takarodjon ki. A férfinak erre dühében kést rántott elő, hanyatt lökte a nőt, és hadonászni kezdtett felette a késsel, végül a mellkasába szúrta. A szúrás a szerencsének köszönhetően nem érte el a mellüreget, azonban a ső így is súlyosan megsérült.

A Kaposvári Törvényszék a férfit életveszélyes testi sértés miatt három és fél év börtönre ítélte, melyet ügyészi fellebbezésre egy évvel meghosszabbított a Pécsi Ítélőtábla - írja az Ügyészség oldala.