Több mint másfél év alatt hét elfogatóparancsot adtak ki csalás miatt egy férfi ellen, akit a BRFK Célkörözési Osztály nyomozói fogtak el. Azért is keresték, mert nem kezdte meg a kiszabott közérdekű munkát és a börtönbe sem vonult be.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztályának nyomozói november 26-án, kedden reggel Budapest XI. kerületében, egy Fehérvári úti társasházban fogták el H. Mihályt, aki az élettársánál bujkált a hatóságok elől. A nyomozók a férfinál egy saját fényképével ellátott, hamis szlovák személyi igazolványt is találtak.

Az 52 éves budapesti férfit április 16-a óta körözték. Másfél év alatt összesen hét elfogatóparancsot adtak ki ellene. Csalás miatt három európai elfogatóparancsot, két belföldit szintén csalás miatt, illetve két esetben azért körözték, mert sem a kiszabott fegyházbüntetését, sem a közérdekű munkát nem kezdte meg.

A XI. kerületi Rendőrkapitányságra vitték, ahol kihallgatták, majd átvitték a büntetés-végrehajtási intézetbe. A férfi ellen az újbudai nyomozók közokirat-hamisítás miatt indítottak eljárást.