A következő napokban eső várható, szombaton azonban hidegfront érkezik havas esővel, havazással - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. 

Ma erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé, több alkalommal várható eső, záporeső. A délnyugati, nyugati szél több helyen lesz élénk. A csúcsérték 11 fok körül alakul.

Pénteken szakadozott, de még mindig erősen felhős lesz az ég. Elszórtan fordul elő eső, zápor. A délnyugati szél néha megerősödik. 9 és 14 fok közötti enyhe idő lesz.

Szombaton erős szélre, felhőátvonulásokra van kilátás. Egy-egy zápor, a hegyekben hózápor kialakul. Hidegfront alakítja időjárásunkat. 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fényképet készít egy férfi a Kékes csúcsát jelölő kőről a hóesésben 2019. május 6-ánForrás: MTI/Komka Péter

Vasárnap eleinte változóan felhős időnk lesz, majd délutántól megnövekszik a felhőzet. Fagyos lesz a reggel, délután is csak 3-5°C körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. A kezdetben még erős északnyugati szél fokozatosan veszít erejéből.

Hétfőn borús, csapadékos idő valószínű: északon havazás, havas eső, délen inkább eső várható. Az északkeleti szél megélénkül. Reggel 0, délután +3 fok körül alakulhat a hőmérséklet, tehát megmaradó hó még nem várható.