Miután Kálmán Olga bejelentette, hogy belép a Demokratikus Koalícióba, és Gy. Németh Erzsébet oldalán fog dolgozni, felmerült a kérdés, hogy pontosan mit és mennyiért. Ezzel kapcsolatban azonban semmilyen részletet nem hoztak nyilvánosságra. Az Origo is beszámolt róla, hogy ezután egy újságíró közérdekű adatigénylést nyújtott be a fővárosi önkormányzathoz. Most Facebook-oldalán közölte is a választ, amit bejegyzése szerint a főjegyzőtől kapott. Eszerint Kálmán Olga egymillió forintot keres. Mi is megkérdeztük Számadó Tamás főjegyzőt, hogy valós-e ez az elképesztő összeg, de választ nem kaptunk. A bejegyzés ugyanakkor szerda óta kint van a Facebookon, és eddig sem a főjegyző, sem más nem cáfolta.

Az egyébként baloldali Cs. Kádár Péter újságíró arra volt kíváncsi, hogy Kálmán Olga mit csinál és mennyiért. Közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a választ, amit állítása szerint a  Fővárosi Önkormányzat küldött.

Kálmán Olga munkavállaló munkaszerződés szerinti munkaköre kulturális tanácsadó. Alapbére bruttó 1 000 000 Ft. Nevezett személy a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes irányítása alatt látja el munkáját. Tisztelettel: Számadó Tamás főjegyző" 

Eszerint a bukott tévés, bukott főpolgármester-jelölt-jelölt miután belépett Gyurcsány Ferenc pártjába, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes mellett fog kulturális tanácsadóként dolgozni (ez utóbbit egyébként eddig is tudtuk),de hogy  pontosan mit, arra még mindig nincs válasz, hiába kért az újságíró munkaköri leírást is. De a munkáért - ezek szerint - havi egymillió forintot kap.

Kálmán Olga

Az újságíró azt írja, adatkiegészítést fog kérni a kimaradt munkaköri leírás miatt. Kíváncsian várjuk, hogy mikorra találják ki, hogy Kálmán Olga mit is csinál pontosan ennyi pénzért.

Ha Számadó Tamás főjegyző válaszol az Origo kérdésére, cikkünket frissítjük.