Más nevében, hamis iratokkal ismerte be a lopást

Vágólapra másolva!
Nemcsak lopás, hanem hamis vád és közokirat-hamisítás miatt is elítélték azt a férfit, aki Tatán pénzváltás ürügyén több idős embert is kirabolt, majd a kihallgatáson más nevében ismerte be a bűncselekményt. A bíró elsőfokon öt év fegyházra ítélte.
Vágólapra másolva!

A férfi 2017. szeptember 29-én, a tatai buszvégállomás várótermében megszólított egy idős, nagyothalló embert, hogy

váltson fel neki egy 200-ast. A férfi, miközben beszélt vele, elterelte a figyelmét, és kilopta a zsebéből a pénztárcáját, benne 20 ezer forinttal, bankkártyával és személyes iratokkal.

2017. október 18-án, egy tatai áruház parkolójában,

pénzváltás ürügyén ismét odament egy bottal közlekedő nyugdíjashoz.

Mivel egyik kezével a sétabotját tartotta, a másikkal pedig a pénztárcáját próbálta elővenni a férfi felajánlotta, hogy segít neki. Közben azonban kivett a tárcából 50 ezer forintot, és a nyugdíjas 41 ezer forint értékű karikagyűrűjét is lelopta az ujjáról.

A rendőrök 2017. október 25-én Tatán elfogták a férfit, aki ekkor egy más nevére kiállított személyi igazolványt adott át nekik, majd kihallgatáskor is a fedőnevét használva ismerte be a lopást, és írta alá a jegyzőkönyvet.

A rendőröknek gyanússá vált, hogy a kihallgatott férfi nem azonos a személyi igazolványban lévő fényképen szereplő férfival, majd amikor folytatták a kihallgatást, a férfi beismerte, hogy másnak adta ki magát.

Az ügyészség javaslatára a férfit

a bíróság öt fegyházra, illetve öt év közügyektől eltiltásra ítélte,

továbbá kimondta, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban a férfi és ügyvédje fellebbezett, így az ítélet nem jogerős - írja az Ügyészség oldala.