Egészségesek és szépen fejlődnek a debreceni négyes ikrek, ezért semmi akadálya sem volt annak, hogy pénteken végre hazamehessenek.

Anita, Anna, Ricsi és Panna mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, és a terhesség 32. hetében, október 24-én, császármetszéssel születtek a Debreceni Egyetemen. A három lány és a kisfiú 1230 és 1750 gramm közötti súllyal született, valamennyien egészségesek.

A debreceni négyes ikrek, Anita, Anna, Panna, valamint Richárd a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2019. november 29-énForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Anita és Richárd első gyerekei az ikrek, akik nagyon boldogok.  

Igaz, nem így terveztük a családalapítást, két gyereket szerettünk volna, de hál' istennek négy csoda tölti ki mindennapjainkat – mondta a csillogó szemű, büszke anya a HAON-nak. 

Pénteken a négyszeres szülők hazavihették a gyerekeket, és végre elkezdődhetett a családi élet, amire régóta vágytak.

Az 1230 és 1750 gramm közötti súllyal október 24-én született babákat hazavihették szüleik a kórházbólForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Terveik szerint, amint hazaérnek, birtokba veszik a számukra berendezett házrészt, majd leülnek a családi asztalhoz és élvezik családtagjaik szeretetét, és átbeszélik a jövőbeli teendőket.

A kicsiket háromóránként etetik a szülők, így nem sokat aludtak az elmúlt hónapban, és ez valószínűleg így lesz a jövőben is.