A biztonsági határzár mellett a rendőrök folyamatos jelenléte elengedhetetlen a déli határszakasz megfelelő őrizete érdekében - írja a Police.hu közleménye. A rendőség döbbenetes felvételei azt mutatják, hogy minden elképzelhető módon megpróbálnak a migránsok bejutni Magyarországra.

Magyarország területén 2019. november 29-én 0 óra és 24 óra között a rendőrök és a katonák 100 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, majd kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 12 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben, további 39 határsértőt fogtak el, egy személy ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás, számol be a rendőrség a hivatalos oldalán.

A migránsok folyamatosan, egyre nagyobb számban próbálnak illegálisan bejutni az országba. Ezt mutatják meg a rendőrség döbbenetes felvételei.A migránsok ástak már alagutat a biztonsági határzár alatt, több esetben megrongálták a kerítést, és rendszeresen megpróbáltak átmászni rajta. Az államhatár őrizete kizárólag műszaki-technikai eszközökkel nem megoldható; szükséges a folyamatos élőerős szolgálat, valamint a megfelelő jogszabályi háttér.

Az illegális migráció alakulása az elmúlt hetekbenForrás: police.hu

A magyar rendőrség és honvédség a jogszabályok által biztosított eszközökkel továbbra is garantálja hazánk és az Európai Unió külső határainak védelmét - zárul a rendőrség beszámolója a hivatalos oldalon.