Dódity Gabriella, a Fidesz kispesti frakcióvezetője volt a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége, aki beszélt a kispesti korrupciós és drogbotrány utóéletéről, és arról, hogy a helyi szocialista városvezetés semmi érdemlegeset nem tett eddig az október elején kirobbant gigabotrány tisztázása érdekében. Dódity elmondta, hogy egy névtelen levélből értesült arról, hogy a felvételeken Mr. Negyven Százaléknak becézett Kránitz Krisztián fizetését duplájára emelte a polgármester saját hatáskörben, Lackner Csaba pedig továbbra is képviselő, így egyelőre semmilyen következménye nincs a kispesti botránynak.

 Ahogy korábbi cikkünkben arról már beszámoltunk, vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt már a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytat nyomozást a kispesti szocialistákhoz köthető, az önkormányzati választások előtt nyilvánosságra került kép- és hangfelvételek ügyében.

Lackner, Kránitz és GajdaForrás: Facebook

A nyomozás ellenére azonban a Gajda Péter által vezetett kispesti önkormányzat még nem érezte szükségességét, hogy érdemi lépéseket tegyen a zűrös ügyek tisztázására: Lackner Csaba továbbra is tagja a képviselő-testületnek, és a felvételen Mr. Negyven Százaléknak nevezett Kránitz Krisztiánt is megerősítették a helyi vagyonkezelő élén, sőt még a fizetését is duplájára emelték.

Dódity Gabriella, a Fidesz helyi vezetője a Hírtv-ben elmondta, hogy nem történek érdemi lépések Lackner és Kránitz ügyében:

Én úgy vélem, hogy a kispesti szocialistáknak, a baloldali városvezetésnek most már ideje lenne, hogyha szembenéznének a tényekkel. Ugye az, hogy Lackner Csaba nem mond le a mandátumáról, az nyilván az ő erkölcsi felelőssége, de azt gondolom, hogy az, ahogyan a baloldali városvezetés ezt az ügyet kezeli, az viszont komoly aggályokat felvet.

- mondta el Dódity.

A fidesz helyi vezetője beszámolt arról is, hogy míg eddig az MSZP prominensei "nem ismerték fel" Lackner Csabát a felvételeken, addig most már Lackner Csaba nem ismerte fel magát, legalábbis ezt mondta egy kereskedelmi csatorna műsorában.

Dódity Gabriella kifejti, hogy Lackner Csaba a több órás felvételen lényegében beismerő vallomást tesz, ezért Gajda Péter polgármesternek nem azt kéne vizsgálnia, hogy ez a felvétel kinek állt érdekében, hiszen ha bűncselekmények gyanúja merül fel, akkor az mindenkinek érdekében kell álljon, hogy ezek tisztázásra kerüljenek.

Azzal kellene foglalkozniuk, hogy Lackner Csaba miket állít ezeken a felvételeken"

- folytatja Dódity Gabriella.

Lackner Csaba

A Fidesz helyi elnöke elmondta, hogy úgy látja, a Gajda Péter vezette önkormányzat egyelőre semmit sem tett ezeknek az ügyeknek a feltárására. Dódity kifejtette, hogy a kispesti önkormányzat ugyan az alakuló ülésen választott egy átláthatóságért felelős tanácsnokot, azonban valahogy ő sem foglalkozik az ügy feltárásával.

Dódity beszámolt arról is, hogy Lackner Csaba bizottsági tagsága, valamint Kránitz Krisztián fizetésének megemelése is azt mutatja, hogy nincs következménye a botránynak rájuk nézve. A Fidesz helyi vezetője kifejtette, hogy egy névtelen levélből értesült Kránitz fizetésemeléséről, amely szerint Kránitz Krisztiánnak 1,1 millió forint lett a bruttó fizetése, korábban pedig ennek csak a felét kapta.

Tehát a polgármester saját hatáskörben megduplázta a vagyonkezelő igazgatójának fizetését"  

- mondta el Dódity.

Íme a teljes beszélgetés: