Több migránscsoport próbálta átlépni a határt vasárnap este

Migráns 2019.12.01
Vágólapra másolva!
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonegy határsértő Csongrád megyében. A rendőrök tizennyolcat feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további három főt elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Bács-Kiskun megyében a nap második felében további 38 illegális migránst tartóztattak fel - írja a Police.hu.
Vágólapra másolva!

Csongrádban a járőrök reggel három határsértőt fogtak el Makó közigazgatási területén. Kora este újabb tizennyolc határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek nyolc esetben újabb 38 külföldit tartóztattak fel a mai napon.