Havazás, balesetek, kidőlt fák nehezítik a vonatközlekedést - több órás késések vannak

havazás, hó, december 2. 2019, tél, Budapest, belváros
Vágólapra másolva!
A váci, a veresegyházi, a lajosmizsei, továbbá a ceglédi vonalon  is megnőtt korábban a menetidő. A Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál 40-120 perces késekkel és vonatkimaradásokkal kellett számolni. A MÁV közleménye szerint azonban javult a vasúti közlekedés a délutáni órákra a reggeli helyzethez képest. 
Vágólapra másolva!

A vasúttársaság már a reggeli órákban megkezdte a budapesti pályaudvarokon és a vasútvonalakon a váltók kitakarítását az aláhullott és ráfagyott hótól, megtisztították a peronokat is, ami az utasbiztonság érdekében fontos.

Két budapesti elővárosi vonal kivételével a vonatok menetrendszerűen közlekednek a délutáni csúcsforgalomban.

Két vonalszakaszon, Bakonyszentlászló és Zirc, illetve Szentgál és Városlőd-Kislőd között a vasúti pályára dőlt fa miatt szünetelt a vonatközlekedés. Már ott is menetrendszerű a közlekedés, pótlóbuszokra nem kell átszállni.

A váci vonalon a napközbeni vasúti átjárós baleset, illetve a Nyugati pályaudvari nehézkes váltóállítás okozott jelentős, több órás késéseket minden vonatnál. A délutáni órákra ott is javult helyzet,

a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező vonatok 30-40 perces, esetenként 60 perces késésekkel közlekednek.

Az érintett vonalak: Budapest–Vác–Szob, Budapest–Veresegyház–Vácrátót–Vác, Budapest–Esztergom, Budapest–Lajosmizse, Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, Budapest–Szeged.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Budapest–Vác–Szob vonalon a Nyugati pályaudvarról félóránként indulnak minden állomáson és megállóhelyen megálló személyvonatok, visszafelé Vácról ugyanez a menetrend érvényes. A szobi utasoknak mindként irányban a váci állomáson át kell szállniuk.

A Budapest–Cegléd vonalon a monori személyvonatok a mai napon kimaradnak a menetrendből. A zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak Budapest és Cegléd között. Amennyiben lehetőség lesz rá, ezen felül is közlekedtet a MÁV-START vonatokat, a hazautazás megkönnyítése érdekében - olvasható a mavcsoport.hu oldalon.

A Vonatinfo.mav-start.hu oldalon térképen is nyomon lehet követni a vonatok érkezési és indulási idejét.

Forrás: Mávinform