Magyarbánhegyes katolikus papja lezuhant a 25 méter magas templomtoronyból pénteken. A férfiért vasárnap óránként szólt a harang – írja a Blikk.

Ákos atya épp a toronyórát igazgatta pénteken, amikor leszakadt alatta a régi deszka és lezuhant. A helyiek azonnal a segítségére siettek, de már nem tudták megmenteni az éltét.

"Pár járókelő és közelben lakó rohant oda, rettenetes állapotban volt az atya, egyáltalán nem mozdult. Többen könnyek között próbálták újraéleszteni a plébánosunkat, de sajnos hiába. Még mindig felfoghatatlan számunkra, ami történt, ráadásul pont az ünnepek előtt. Tiszteltük és szerettük, hiszen csak Istennek és a falunak élt. Mindenkihez volt egy kedves szava" – mondta a Blikknek az egyik közelben élő asszony.

Egy másik asszony azt mondta, hogy nagyon magas a torony, és nem érti, miért ment fel az atya biztosítás nélkül. Elmondása szerint a férfi nagyon sokat tett a templomért.

"Azért mehetett fel a toronyba, mert a harang már egy ideje összevissza szólt. Ezután próbálta megigazítani az órát, ami szintén rosszul működött. Ákos atyáért otthon is gyújtunk gyertyát, hiszen nagyon közel állt hozzánk. A nyugdíjas híveket minden évben elvitte kirándulni, és másról nem tudott beszélni, csak a szeretetről és a békéről" – mondta sírva az asszony.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, nem találtak bűncselekményre utaló nyomot.