Péntek hajnalban találták meg egy férfi kihűlt holttestét egy nagylóki kocsma teraszán, egy székhez kötözve. Az eset kapcsán három ember felelőssége is felmerült, ezért őket a rendőrök előállították.

Ahogy korábban megírtuk, a rendőrségre hajnali 4 óra 21 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Nagylókon egy férfi holttestet találtak.

A 42 éves férfi csaknem tíz órán keresztül ülhetett magatehetetlenül szorosan egy székhez kötözve, mielőtt rátaláltak a kihűlt holttestére.

Göbölös Zsolt munka után érkezett az ivóba, ahol – miután részegen elaludt egy széken – három helyi fiatal előbb a hátára rakott egy felfordított széket, majd a magatehetetlen embert szorosan hozzáerősítették szigetelőszalaggal, és magára hagyták a hidegben. A férfi az éjszaka közepén próbálta magát kiszabadítani, de felborult és a hideg kövön kihűlt – írja a Bors.

Forrás: police.hu

Zsolt közmunkásként dolgozott, az édesapjával élt a Fejér megyei településen. Korábbi élettársától két gyereke született, de a szakításuk után nehéz helyzetbe kerültek, a 11 éves lánya, a 7 éves fia, és a tizenéves nevelt fiai azóta a keresztszülőknél élnek.

A vállamra borultak, és együtt zokogtunk a hír hallatán. Nagyon szerették Zsoltit, sokat látogatta és támogatta őket

– mondta a Borsnak könnyes szemekkel Török Ramóna, aki a párjával a sajátjuk mellett négy éve nevelik Zsolt gyerekeit.

A 27 éves nő azt mondta, úgy tudja, a pultosnő vette a szigszalagot, ő készítette és küldözgette a felvételeket a férfiről az ismerősöknek.

Egy vendég még rá is szólt, hogy szabadítsa ki legalább zárás után. Remélem, mind a négyen megkapják a méltó büntetésüket

– mondta.

A Bors információja szerint este fél hétkor Zsoltot már megkötözték, de csak a hajnali fél 5 előtt arra közlekedő busz sofőrje hívott segítséget. A kötözők jól ismerték a férfi családját.

A 30, a 32 és a 37 éves férfiakat gondatlan emberöléssel gyanúsítja a rendőrség, a kihallgatásuk után visszatérhettek a faluba.

Az egyikük, Nándor három házzal lakik odébb a gyerekektől. A Bors megkeresésére a férfi anyja azt mondta, fia nem vett részt a kötözésben, de az egyik társa rávallott, szerinte csupán ezért gyanúsították meg őt. Abban bíznak, hogy a DNS-vizsgálat bizonyítja majd az ártatlanságát. A halálra fagyott férfi édesapja a boltban tudta meg, hogy mi történt a fiával.

„Nem akarom elhinni, hogy nem láthatom többé. Azóta is nézem az ajtót, és várom, hogy belépjen rajta. Tőlem senki nem kért bocsánatot, de valójában azt sem akarom, hogy a szemem elé kerüljenek a gyilkosai. Ugyanazt kívánom nekik, amit ők tettek a fiammal" – mondta Göbölös Imre.