Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke, illetve XIV. kerületi önkormányzati képviselő felszólította Horváth Csabát és az MSZP-t, hogy ne használja pénzszivattyúként Zuglót.

Borbély Ádám kedden a Facebook-oldalára feltöltött videójában beszélt arról, hogy Zuglót már Karácsony Gergely vezetése idején is pénzszivattyúként használta a baloldal, majd hozzátette: most még jobban rákapcsoltak.

A budapesti Fidelitas elnöke elmondta: az MSZP-s Horváth Csaba vezette XIV. kerület saját magának gátlástalan fizetésemeléssel, a lakosságnak adóemeléssel kezdett. A zuglói balos testület egyik első lépése nyomán a polgármester 1 millió, az alpolgármesterek 900 ezer, a baloldal képviselői 540 ezer forintot keresnek - közölte, megjegyezve: eközben a lakosság számára 15 százalékkal emelkedik az építményadó, a telekadó és az ingatlanadó.

Karácsony Gergely és Horváth CsabaForrás: MTI/Máthé Zoltán

Emellett máris nekiláttak Zugló kiárusításának - folytatta Borbély Ádám

Kifejtette, hogy Horváth Csaba egyetlen tollvonással 50 millióról 250 millióra emelte volna a polgármesteri hatáskörben kiárusítható ingatlanok értékhatárát, igaz, a gyalázatos és átlátszó előterjesztést végül kénytelen volt visszavonni.

Felszólítjuk Horváth Csabát és az MSZP-t, ne használja pénzszivattyúként Zuglót! - hangsúlyozta Borbély Ádám.