Karácsony Gergely teljesen belezavarodott a hókáoszba: már fel sem ismeri Budapestet

2019.12.03. 11:10

Karácsony Gergely már nemcsak az egyes városrészeket, hanem magukat a városokat is elkezdte önkényesen cserélgetni - ez derült ki tegnapi, a hóeltakarító munkások hiányáról értekező posztjából, amelyben Budapestet felcserélte New Yorkkal. A két város között egyébként légvonalban hétezer kilométer a távolság. 

Mint ismert, hétfőn pár centis hóesés miatt összeomlott a teljes budapesti tömegközlekedés, a Demszky-korszak óta nem látott káosz alakult ki a fővárosban. Karácsony Gergely főpolgármester  ennek apropóján posztolt egyet közösségi oldalára, amivel kapcsolatban legalább két probléma merült fel. Tegnap megírtuk: soraiból kiderült, a megbízható tömegközlekedést ígérő városvezetést teljesen felkészületlenül érte a hózuhatag, Karácsony elismerte, hogy kevés hóeltakarító munkás jelentkezett munkára. De nem csak ez az egyetlen probléma a tegnapi bejegyzéssel. Nézzék: Budapest vezetője az alábbi képpel illusztrálta, hogy ellepte az általa irányított várost a hó. 

Forrás: Facebook

Csakhogy a kép nem a magyar fővárosban, hanem New Yorkban készült. A Reuters 2018 márciusában közzétett fotóján az látható, amint egy amerikai nő esernyővel a kezében átsétál egy utcán New York városában. Mint ismert, tavaly rövid időn belül, többször is óriási téli vihar sújtotta az Egyesült Államok keleti partvidékét, aminek következtében a nagyvárosokban (Washingtonban, Philadelphiában, New Yorkban) zárva tartottak az állami hivatalok és az iskolák, sok rendezvényt lemondtak.

Hóesés New YorkbanForrás: Reuters.com

Karácsony feltehetően nem vesztegelt sokat a kép kiválasztásával, beírta a Google keresőjébe, hogy hóesés, és az ötödik találatot fel is használta posztjában. 

Forrás: Google

Budapest vezetője korábban sem a városismeretéről volt híres: Csepelt északra helyezte, a Néprajzi Múzeumot összekeverte a Nemzeti Múzeummal, és a centenáriumi lakótelepen sem sikerült eltalálnia, merre van az iskola. A mostani lépése kétségkívül szintugrást jelent: már nemcsak a városrészeket, hanem magukat a városokat is elkezdte felcserélgetni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK