Brutális áremelést vezetett be a parkolásban az óbudai balliberális polgármester

Vágólapra másolva!
Komoly szigorításokat vezetett be a III. kerület ellenzéki vezetése a parkolásban. Mindezidáig az albérletben élőknek és a bejelentett tartózkodási lakcímmel itt tartózkodóknak évente 2540 forint regisztrációs díj megfizetéséért cserében a lakóingatlanuk előtt nem kellett fizetniük a parkolásért. Egy rendeletmódosítás miatt ez az összeg most jelentősen drágult. 
Vágólapra másolva!

A fideszes városvezetés alatt Óbuda lett a parkolási kedvezmények élharcosa, Bús Balázs volt polgármester irányítása alatt a többi kerülethez képest a városrész számos előnyt biztosított a helyieknek.

Olvasónk arról tájékoztatott minket, hogy ennek az időszaknak vége, az ellenzéki városvezetés megnyirbálta a jelentős kedvezményeket, drágábbá téve a parkolást a helyben lakóknak. Való igaz, az Óbudai Parkolási Kft. oldalán található információk szerint november 28-án az önkormányzat módosította a vonatkozó rendeletet, nem éppen az óbudaiak javára. A változtatás két célcsoportot érint:

  • a 3. övezeti lakcím esetén a kedvezmény éves díja 105 ezer forintra,
  • a 4. övezeti lakcím esetén 79 ezer forintra emelkedett.

Olvasónk úgy jellemezte az ellenzéki városvezetés lépését, hogy ilyen mértékű emelkedésre egyik kerületben sem került sor. Ráadásul mindez egy hónapon belül már életbe is lép, és egy összegben kell kifizetni.

A korábbi szabályozás úgy szólt, hogy az albérletben élőknek és a bejelentett tartózkodási lakcímmel itt tartózkodóknak évente 2540 forint regisztrációs díj megfizetéséért cserébe a lakóingatlanuk előtt nem kellett fizetniük a parkolásért. Ez azt jelenti, hogy az évente fizetendő összeg a 3-as díjzónában lakóknak majdnem ötvenszeresére nőtt.

Nem ez az egyetlen szigorítás az ellenzéki városvezetéstől: a nem kerületben élők esetében az alkalmazott kedvezmény éves díja 106 ezer forintra emelkedett, innentől az övezeten kívüli kedvezményt csak a helyiek vehetik igénybe, továbbá a gyermekszállítási kedvezményt is nehezebb lesz igénybe venni.