Azt hazudta egy idős férfinak, hogy ő az unokája, és pénzre van szüksége, egy csaló November közepén. Egészen pontosan azt mondta, hogy részegen vezetett, és balesetet okozott, ami miatt eljárást fognak ellene indítani. A nyomaték kedvéért a csaló társa magát rendőrnek kiadva azt mondta, ha egy általuk megadott számlaszámra átutalnak 1,7 millió forintot, az „unoka" megússza a büntetést.

A kért összeget a csalók meg is kapták, azt a számlájukról több részletben felvették.

Ugyanezzel a történettel egy másik férfit is megkerestek négy nappal az első csalás után. Tőle is 1,7 millió forintot kértek azért, hogy rokona ellen ne induljon eljárás. Ott azonban

az idős férfi felesége rájött az átverésre és nem utalták el a kért összeget,

sőt, rögtön hívták a rendőröket.

A csalás sorozat egy hét után folytatódott, ekkor már 2,2 millió forintot követeltek a felhívott házaspártól, akik el is mentek bankjukba, de szerencséjükre a tranzakciót nem tudták azonnal végrehajtani. Időközben beszéltek igazi rokonukkal is, aki rádöbbentette őket a csalásra.

A BRFK unokázós nyomozócsoportja múlt héten Budapesten elfogta a 25 éves férfit, és élettársát az élettársát. Csalás miatt indítottak ellenük eljárást.