Gothár Péter szexuális zaklatási ügyéről kérdeztük volna, Ascher Tamás elmenekült - videó

Vágólapra másolva!
Elmenekült az Origo kérdései elől Ascher Tamás, a Katona József Színház főrendezője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt rektora. Aschert a Színművészeti Vas utcai épülete előtt próbáltuk megkérdezni Gothár Péter szexuális zaklatási ügyéről, de nem válaszolt, és gyorsan bement az épületbe, ahonnan a sajtót korábban már kiküldték.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt megírtuk, Ascher Tamás régi barátja és munkatársa Gothár Péternek. Már Kaposvárott is együtt dolgoztak, aztán ez folytatódott a Katona József Színházban is. Amikor Ascher a Színművészeti rektora lett, Gothár azonnal tiszteletbeli doktori címet kapott (Máté Gábor pedig rektorhelyettes lett)

Az Ascher-Gothár-Máté hármas nem csak a Katona József Színház, de a Színművészeti Egyetem valódi irányítója is. Ráadásul Aschernek, mint a Katona főrendezőjének tudnia kellett volna Gothár zaklatásairól, amikor pedig egy évvel ezelőtt kiderült az ügy, annak rendezése nemcsak az igazgató Máté Gábor, de Ascher dolga is lett volna. Ráadásul az is érdekes kérdés, hogy 8 évig tartó rektori időszaka alatt kapott-e jelzéseket Gothár zaklatásairól.

Ezért lett volna fontos, hogy válaszoljon a kérdéseinkre, de ő sértődötten hazugságnak titulálta korábbi cikkeinket és bement az épületbe.

Érdemes megjegyezni, hogy ezek szerint Aschernak a balliberális propagandamédia hallgatása tetszik az ügyben - ezen nem lepődünk meg.

Itt a videó a miniinterjúról.