Újabb ígéretét szegte meg Karácsony, már nem tartja fontosnak a hármas metró felújítását

Vágólapra másolva!
Pár hónapja még hőmérővel a kezében támadta a hármas metróvonalon uralkodó állapotok miatt a Tarlós István-féle városvezetést, tegnap viszont már arról beszélt Karácsony Gergely az ATV műsorában, hogy nem tartja fontosnak a felújítást. A főpolgármester újabb ígéretét szegte meg.
Vágólapra másolva!

"A 3-as metró felújításánál tulajdonképpen már van egy pipa. Itt már elindultunk, van érvényes közbeszerzés, amelyet korábban hirdettek meg, most mi lezártuk, hogy ez menjen tovább. Itt alapvetően egyébként kormányzati pénzből történik ez a beruházás, a főváros, ami plusz forrást igényel ez, azt beleteszi, itt nem tudunk várni, miközben van azon vita, hogy ez a 3-as metró felújítás valóban annyira fontos-e, mint amennyi pénzt erre elköltünk, de ez egy örökölt helyzet, ezt csináljuk és ez megy tovább. [...] Nem tudjuk megállítani már, és azt gondolom, hogy többet ártana a leállítás, mint amit használna, tehát ez sínen van, hogy ezzel a rossz szóviccel éljek" - ezekkel a szavakkal kommentálta Karácsony Gergely. Szavaiból kiderült, főpolgármesterré választása után már úgy látja

  • nem is olyan fontos a hármas metró felújítása,
  • kérdéses, hogy ez a beruházás annyira fontos-e, mint amennyi pénz ment erre,
  • azért nem szerencsés leállítani a projektet, mert az többet ártana, mint használna.

Mindez azért furcsa, mert az ellenzék éveken keresztül azzal támadta a Tarlós-féle városvezetést, hogy elavultak a szerelvények. A szocialisták 2017 elején még tüntetést szervezték a 3-as metró felújításáért: az eseményen Horváth Csaba felmutatott egy játék metrót, és azt mondta, a metró nem játék, Kunhalmi Ágnes egyenesen azt mondta, Tarlós István a főváros fideszes vezetésével együtt orosz rulettet játszik a budapesti emberekkel. A Demokratikus Koalíció is beszállt a felújítást követelők kórusába, pár hónappal később Gy. Németh Erzsébet jelenlegi főpolgármester-helyettes azonnali felújítást követelt sajtótájékoztatóján.