A momentumos Cseh Katalin már nem is tagadja: csak azért van az EP-ben, hogy Magyarországnak ártson

Vágólapra másolva!
Soha senki nem merészkedett el addig, mint Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti (EP) képviselője, aki a napokban az ATV Egyenes Beszéd című műsorában értékelte Várhelyi Olivér kinevezését. "Nehezen tudom elfogadni, hogy Magyarország kapta a bővítési portfóliót" - szögezte le a politikus, aki az adás során még kétszer megismételte, nem örül Magyarország diplomáciai sikerének. Új szint a balliberális elit hazaárulási nagykönyvében.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi idők legnagyobb magyar diplomáciai sikere volt, hogy Várhelyi Olivér kapta az egyik legfontosabb uniós portfóliót, a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosi posztot, jó pozíciókat szerezve Magyarországnak az uniós kormányban. Normál esetben minden egyes magyar pártnak és politikusnak üdvözölnie kellett volna az országra nézve jelentős eredményt, azonban már a döntést megelőzően látszott, erre semmi esély nincs. Gyurcsányné vezetésével a balliberális politikai elit képviselői támadásba lendültek, és azért lobbiztak, hogy Várhelyi ne kaphassa meg a nagy befolyással járó tisztséget. A Demokratikus Koalíció mellett a Momentum emelkedett ki a sorból, politikusaik folyamatosan, megállás nélkül azt sugallták a hazai és a külföldi közvéleménynek, káros lenne az Európai Uniónak, ha a magyar politikus rangos posztot kapna Brüsszelben.

Nem tudja elfogadni a magyar sikert

Addig azonban senki nem merészkedett el, mint Cseh Katalin, a Momentum uniós képviselője, aki a napokban az ATV Egyenes Beszéd műsorában értékelte Várhelyi Olivér kinevezését. A balliberális politikus a műsorban kimondta azt, amit eddig még senki nem mert a balliberális elitből: nevezetesen azt, hogy nem tudja elfogadni, hogy Magyarország komoly politikai ütközetet nyert meg.

- hagyta el Cseh száját a mondat, amivel minden bizonnyal új fejezetet nyitott a hazai hazaárulási nagykönyvben. A lendületbe jövő momentumos politikus pár másodperccel később gyakorlatilag megismételte gondolatát, miszerint nem repes a boldogságtól, hogy Magyarország komoly befolyást szerzett az uniós politika alakításában.

"Végül tényleg arra jutottam, nem tudom jó szívvel azt mondani: a bizottság megszavazásával oké az, hogy Magyarországé a bővítés."

Ha valaki az elmúlt húsz másodpercben nem értette volna, Cseh mi miatt bánatos, azoknak még egyszer elmesélte.

"Szerintem az egy rossz döntés volt az Európai Bizottság és Ursula von der Leyen részéről, hogy nálunk hagyta a bővítési tárcát."

Dühében még az uniós képviselők hivatalos hatásköri szabályzatát is átírta: leszögezte, Donáth Annával csak azért ülnek az Európai Parlamentben, hogy Várhelyi minden rezdülését figyeljék.

"Azért vagyunk ott az Európai Parlamentben, hogy figyeljük, Várthelyi Olivér hogyan cselekszik."

Bár Cseh mondatai minden eddiginél durvábbak, nem volt váratlan a kirohanása. Amióta a Momentum bekerült az európai döntéshozásba, politikusaik azzal vannak elfoglalva, hogyan lehetne a magyar kormányt támadni. Emlékezetes, Donáth egy lapinterjúban azzal dicsekedett, hogyan riasztották az uniós képviselőket a kormánypárti Járóka Lívia EP-alelnökségének megakadályozása érdekében. Akkor is sikertelenül.