Fidesz-KDNP: A teljes ellenzék ma is a migránskvóta mellett áll

Vágólapra másolva!
A teljes ellenzék ma is bevándorláspárti, ha rajtuk múlna, behódolnának az európai bevándorláspárti baloldalnak, és végrehajtanák a migránsok kötelező betelepítését - mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Úgy fogalmazott: akárhányszor is húzzák elő a kalapból a migránskvótát, mint például most egy német javaslat alapján,

a Fidesz-KDNP továbbra is a 2016-os kvótanépszavazáson meghozott döntést képviseli.

Akkor a magyarok 98 százaléka nemet mondott a kötelező kvótákra - emlékeztetett, hangsúlyozva: "mi ennek megfelelően továbbra is elutasítjuk a kötelező kvóta bevezetését és az erre irányuló kísérleteket".

Nacsa Lőrinc szerint azonban Magyarországon egyedül vannak ebben a harcban, mert "Gyurcsány, Karácsony és a teljes bevándorláspárti ellenzék a migránskvóta mellé állt", három éve még azt is meg akarták akadályozni, hogy a magyarok erről népszavazáson mondhassanak véleményt.

"Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, az MSZP, a Párbeszéd: mind a kvótanépszavazás ellen tüntetett, és bojkottálta azt" - jegyezte meg.

A KDNP-s politikus azt mondta, a kötelező kvótát meg kell akadályozni, mert így akarják migránsokkal elárasztani Európát, és ezzel Magyarországból is bevándorlóországot csinálni.