Családok, akiknek a munkát sem csinálták meg, és a pénzükkel is eltűntek

Sződ, tetőfedő, csalás, kár, 2019.12.02.
Vágólapra másolva!
Egy egészen elképesztő csalással találkoztunk néhány napja. Egy sződi család szerette volna felújíttatni a házuk tetőszerkezetét, de a csaló csak a pénzüket vette el. Ráadásul az eset nem egyedi, mi magunk is több hasonló esetről írtunk már, jártunk olyan családoknál, akiknél teljesen kilátástalan a helyzet. Miután ugyanis a csalók eltűnnek a pénzzel, még többe kerül a munka, mint azelőtt, mert az elrontott munkát is helyre kell hozatni.
Vágólapra másolva!

Életveszélyes tető, a pénz meg sehol

Elképesztő kálváriába keveredett egy négytagú sződi család. A házuk tetőszerkezetét akarták kicseréltetni, hitelt is felvettek. Ezután követték el a legnagyobb hibát, megbíztak egy ismerősükben.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Most a tető életveszélyes, és nem tudják, mi lesz ezután.

Két kisgyerekük van, a hó pedig már ezen a héten leesett. Egy ideig hitegette őket az ismerős, most már fel sem veszi a telefont.

Még ennél is rosszabb hír, hogy a munkát úgy elrontotta, hogy a családnak most azért is fizetnie kell, hogy helyrehozzák, azután persze azért, hogy megcsinálják. Eredetileg azt gondolták, hogy három millióból meglesz az egész – ez a szakemberek szerint reális is – de már most többet kell költeniük ennél biztosan, és még legalább egyszer ennyi pénzre szükségük van.