A fizika-matematika szakos tanárnőt a hátán és a kezén késelte meg 17 éves diákja még csütörtökön, az egyik tanórán. Az asszony sérülései nem súlyosak, de lelkileg teljesen összetört, zaklatott. 

Az Origo a támadás másnapján járt a győri iskolában, ahol megdöbbentő részletek derültek ki a 17 éves fiúról. A történtek mindenkit megráztak az iskolában, az osztálytársaknak pszichológus segít feldolgozni a tragédiát.

A Borsnak sikerült beszélnie a jelenleg kórházban lábadozó fizika-matematika szakos tanárnővel. A nőt a hátán és a kezén érték szúrások, az alkarját meg is kellett műteni. A lap úgy tudja, néhány nap múlva haza is engedhetik, nincs életveszélyben.

Köszönöm, jól vagyok - mondta, amikor a Bors felhívta őt telefonon. Nyilatkozni viszont nem akart, mert nagyon felzaklatták a történtek. 

Forrás: kisalföld.hu/H. Baranyai Edina

''Ebből majd tanul' - régóta tervezte a késelést

A tanárnő a 17 éves késelő osztályfőnöke a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban. Mint azt az Origo is megírta, a diák régóta készülhetett a támadásra, hiszen társai szerint az osztály Facebook-csoportjában többször is arról írt, bántani fogja az osztályfőnököt. 

"Az óra elején kivitte a tanárnőnek a füzetét, hogy megmutasson neki benne valamit, talán a házi feladatát. Miközben a tanárnő ülve nézte a füzetet, egyszer csak felsikított.

A fiú hátulról szúrta bele a kést az ülő tanárba. Az első padban ülő osztálytársa fogta le, mert ezek után még rátámadt volna

– mondja kollégánknak korábban az egyik osztálytárs. Elmondása szerint már az óra elején odaadta a felszerelését az osztálytársainak, mondván neki arra már nem lesz szüksége.

A győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai SzakgimnáziumaFotó: Hirling Bálint - Origo

A megkérdezett diákok szerint a fiúnak minden tantárgyból jó jegyei voltak, még matekból is, ezért húzhatta fel magát ennyire a hármas miatt, valamint már régóta kritizálta a tanárnő tanítási módszereit. Többek szerint a fiú családi háttere nem a legideálisabb, rossz körülmények között élnek.