Letartóztatásban a kikötözött és magára hagyott férfi gyilkosai

2019.12.07. 13:09

A Székesfehérvári Járásbíróság szombaton letartóztatásba helyezte azt a három nagylóki férfit, aki ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt folytat nyomozást - közölte a Székesfehérvári Törvényszék.

A végzést az ügyész és az egyik gyanúsított tudomásul vette, a másik két gyanúsított fellebbezett enyhébb kényszerintézkedés érdekében - írta közleményében a törvényszék.

A három ember múlt csütörtökön az esti órákban a Fejér megyei település kocsmájában a később meghalt férfit leitatta, aki a kocsma teraszán, egy széken ülve elaludt. Ekkor a gyanúsítottak egyike 

egy széket tett a hátára, a két széket szigetelőszalaggal áttekerte úgy, hogy a férfi végtagjait a székhez rögzítette, majd zárás után a pultossal együtt mind elmentek a kocsmából. 

A magára hagyott, mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen férfi éjszaka megpróbált a kötözésből kiszabadulni, ekkor a székkel együtt felborult, végül a hajnali órákban kihűlés miatt meghalt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság múlt szombaton azt közölte, hogy a 30, a 32 és a 37 éves nagylóki férfi azt vallotta, "tréfának" szánták a kikötözést.