Ónos esővel, hószállingózással indul a hétvége

Az ónos eső miatt jégpáncél borítja a parkoló autókat Nagykanizsán 2014. február 2-án
Nagykanizsa, 2014. február 2. Az ónos eső miatt jégpáncél borítja a parkoló autókat Nagykanizsán 2014. február 2-án. Zalában 11 út járhatatlanná vált, a lefagyások miatt Lenti térségében korlátozták a buszközlekedést és továbbra is az egész megyére érvényes az előző este elrendelt kamionstop. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Egész szombaton tartja magát a köd az ország nagy részén. Ahol mégis kisüt a nap, ott sem lesz több plusz 4 Celsius-foknál - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Szombat: Az ország nagy részén borult, párás marad az idő, csak néhol és rövid időre bukkan elő a nap. Szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül. A ködfelhős tájakon csak 0, ahol kisüt a nap +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap: A legtöbb helyen marad az erősen felhős, párás időjárás, de a Dunántúlon már nagyobb eséllyel szakadozhat fel a hidegpárna, és kisüthet a nap.

A napos területeken akár már +6, +7 fok is lehet,

de a borongós tájakon marad a fagypont körüli hideg idő.

Archív fotó Forrás: MTI/Varga György

Hétfő: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső (eleinte északkeleten

akár ónos eső is eshet).

A nyugati, majd az északnyugati szél élénkülhet meg. +1 és +9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedd és szerda: Kedden a viharossá fokozódó szél hatására csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Kedden és szerdán is csak elszórtan fordulnak elő záporok, a hegyekben hózáporok. +5, +6 fok körül alakul a csúcsérték.