Több határszakaszon is növekszik az illegális migránsok aktivitása

2019.12.07. 21:28

Több magyarországi határszakaszon is növekszik az illegális migránsok aktivitása – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közölte: növekedés figyelhető meg a horvát-magyar, a román-magyar és az ukrán-magyar határon is. Ebben az évben Magyarországra 13 ezren próbáltak illegálisan belépni, míg tavaly egész évben mintegy 6 ezren. Az is tény, hogy Szerbiában is növekszik az illegális migránsok száma, és ők Magyarország felé akarnak továbbmenni.

A tanácsadót kérdezték arról is, hogy Szerbiában a migránsok fenyegető hangnemben is beszéltek Magyarországról. A migránsokat bűnöző-, embercsempész-szervezetek mozgatják. Ők mondhatták azt a migránsoknak, hogy "Nyugat-Európa várja őket", és ebben Magyarország az akadályuk.

Bakondi György leszögezte: Magyarországot nem érdemes fenyegetni. Egyúttal biztosította a magyar lakosságot arról, hogy a "rendvédelmi erők jogszabály szerint eljárva készen állnak arra, hogy a magyar határt bármilyen támadással szemben megvédelmezzék".