Az 58 éves asszony 767 embertől 12 milliárd forintot csalt ki a Kun-Mediátor Utazási Iroda vezetőjeként. A csaló tizenöt évig fenntartott egy piramis játékot. Amikor a botrány kirobbant, a Karib-tengeri Belize-be menekült. Mivel Bróker Marcsi ügyében még nem született ítélet, ki kell engedni a rácsok mögül, ahol ítélet élet nélkül három évnél többet senki sem tölthet. Karácsonykor szabadulhat ki. Az áldozatai alig várják, hogy találkozhassanak vele. 

Barátai és rokonai is tartanak attól, hogy bajba kerül az asszony, amikor visszatér a házába. 

Hajaj, lesz majd itt nagy élet, ha Marcsika hazajön, sokan várják majd őt a kapuban, hogy elszámoljanak vele"

- közölte az egyik szomszédja a Blikkel

Mint kiderült, az ő családjában is van olyan, akit becsapott az asszony.

Az én nagymamám 15 millió forintját vitte a bankba, hogy ott fialtassa. Csakhogy a nagyit az ügyintéző a közvetlen szomszédunkban lakó korábbi fiókvezetőhöz, Marcsikához küldte, mert ő sokkal több kamatot fizet. Persze, jól becsapta Marcsika, pedig gyerekkora óta ismerte az apukámat."

- mondta.

D. Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetője 2016. december 16-án a Szolnoki Törvényszéken, ahol előzetes letartóztatásáról dönt a bíróságForrás: MTI/Mészáros János

 Az asszony férje, Dobrai Sándor meghalt, amíg ő a börtönben volt. 

Marcsika nagyon erős nő, semmi nem tudta megtörni a rács mögött. Se az, hogy elúszott a vagyona, se az, hogy nem engedték el a gyógyíthatatlan betegségben elhunyt férje, Sanyi búcsúztatására"

- mondta a csaló legjobb barátnője. Az asszony két lánya is fél a becsapott emberek bosszújától. Ők már korábban elköltöztek Karcagról és most "szorongva várják", hogy mi lesz, ha az anyjuk kiszabadul. Egy biztos, Bróker Marcsinak a sógorától nem kell tartania. 

Tőlem aztán nem kell félnie Marcsikának, már nem érdekel engem se ő, se a pénz

- mondta a férfi, aki 50 millió forintot adott az asszonynak, sosem kapta vissza.

Forrás: MTI/Mészáros János

Az egyebek mellett csalással, sikkasztással vádolt Bróker Marcsiként ismertté vált nő a Kun-Mediátor Kft. vezetőjeként úgy tévesztette meg ügyfeleit, hogy a cégnek

nem volt engedélye pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására, csupán utazásszervezésre és valutaváltásra.

Az ügyfelek befektetés céljából átvett pénzét nem helyezte el pénzintézeteknél, a pénzt részben saját és családja életvitelének költségeire, részben a sértettek egy körének kifizetésére fordította. A 64 éves karcagi nő másfél évtizeden keresztül, 1999-től 2015-ig verte át az embereket.

Forrás: MTI/Mészáros János

A Kun-Mediátor Kft. 2015. április 14-én az ország több pontján működő irodáját bezárta, és az ügyfelek befektetési céllal átadott pénzüket a továbbiakban nem tudták felvenni.

Kárukat sem a felszámolás alá kerülő társaság vagyona, sem a vádlottól lefoglalt vagyon nem fedezi.

A céget 2016 márciusában törölte a cégnyilvántartásból a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága.

Az évek óta húzódó ügyében egyelőre nem született ítélet, ezért engedik ki az asszonyt a rácsok mögül.