Egy 15 éves sükösdi fiú Pünkösd vasárnapjának estéjén rátámadt a nevelőapjára, miután összevesztek egy kutya miatt. A körülbelül 15 cm-es késsel életveszélyes sérüléseket okozott áldozatának, aztán elmenekült. Eközben a férfit sikerült újraéleszteni, a fiút pedig elfogták a rendőrök, most vádat emeltek ellene. 

A kamasz egyedül lakott nagyanyja sükösdi házában, az anyja ugyanis odaköltözött az élettársához. Nem járt iskolába, egész nap csak számítógépezett, és alig evett valamit, amit többször szóvá tette a nevelőapja a robbanékony természetű gyereknek. A férfi és a nevelt fia ezen gyakran összevesztek. Idővel a kamasz egyre agresszívabbá vált és nem tűrte el, hogy fegyelmezzék. Egyszer azzal állt elő, hogy szeretne egy nagyobb kutyát, amit az anyja nem engedett meg. Ennek ellenére június 9-én este pénzt akart kérni tőle pórázra. Ezen aztán a fiú és nevelőapja ismét összeveszett. A férfi kiment az udvarra, a kamasz pedig magához vett egy kést, beállt a bejárati ajtóba, és provokálni kezdte a nevelőapját. A férfi elindult felé.

A kamasz egy hirtelen mozdulattal mellkason szúrta áldozatát, amitől a férfi elájult.

A férfi elájult, újra kellett éleszteni. Miután sikerült, kórházba vitték, ahol hetekig kezelték. 

Mivel a kés a kulcscsont alatti verőeret is érte, a férfi életveszélyben volt. A szakszerű és gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy életben maradt. 

A támadó elmenekült a tetthelyről, de már másnap elfogták és őrizetbe vették a rendőrök. A késelés után három nappal a bíróság elrendelte a letartóztatását, most a főügyészség vádat emelt ellene gyilkossági kísérlet miatt. Kezdeményezték, hogy a bíróság zárja a fiatalkorúak börtönébe, és tiltsa el a közügyektől.