Két betege házát is megszerezte egy gondozónő Miskolcon

Vágólapra másolva!
Egy miskolci család két, ápolásra szoruló rokonától is kicsalta a házukat a gondozónőjük. Csak 20 napra volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a két házat, amiknek az össz értéke 35 millió forint.
Vágólapra másolva!

Tavaly márciusban a 78 éves, fekvő beteg "Béla bácsihoz" a családja gondozószolgálatot hívott. Több váltás után júliusban került a nő a férfihoz. Pár nappal később a férfi testvérével, Lászlóval is megállapodott a szolgálat, ezért a testvérpárt ugyanaz a nő gondozta – írja a Blikk.

Egy hónap sem telt el, amikor a nő egy ügyvéd jelenlétében ajándékozási szerződést kötött mindkét férfival, 1/1 és 2/3 tulajdonosként jegyezték be a tulajdoni lapokra.

László nem sokkal később meghalt. A család ekkor tudta meg, hogy mi történt. Panaszukra a gondozószolgálat lecserélte a nőt. Az új gondozó viszont nem tudott sokáig dolgozni, mivel a nő kicserélte a zárat, majd

rá akarta venni Bélát, hogy mondja le a gondozószolgálatot.

Az erőszakos nőt csak azután sikerült végleg kizárni, hogy zárat cseréltek.

Tavaly a férfi többször összetörte magát. Kiderült, hogy azért, mert demenciában szenved. Ezután idősek otthonába került, ahol az egyik rokona látogatta rendszeresen.

A volt gondozója is meglátogatta, és arról faggatta, hogy fenntartja-e az ajándékozási szerződést.

– mondta a lapnak a család ügyvédje, dr. Répássy Róbert. Az ügyben csalás miatt indult nyomozás.