Két fiatal férfi a Vaja közelében lévő felüljáróról romlott dinnyével és kavicsokkal dobálta az M3-as autópályán haladó autókat. Az ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel és rongálással vádolja őket.

A 18 és 19 éves fiatal tavaly augusztus elején az egyik éjjel eldöntötte, hogy autóval kimegy az M3-as autópálya Vaja közelében lévő felüljárójára, és kavicsokkal megdobálja az autókat. Először egy kamion szélvédőjét repesztették be, amivel 90.990 forintos kárt okoztak. Két nap múlva újra próbálkoztak ugyanott, ekkor egy autó szélvédőjét törték be. Ebben az esetben 105 ezer forintos kár keletkezett.

Három nap múlva ismét kimentek a felüljáróra, és egy romlott dinnye darabjaival dobtak meg egy kamiont, aminek a pótkocsiját találták el. A rendőrök rajtakapták őket, de elszaladtak, így otthon fogták el őket később.

A férfiak beismerő vallomást tettek, és a kárt is megtérítenék, vállalva a közvetítői eljárást, de az ügyészség szerint ilyen súlyos bűncselekménynél elengedhetetlen a bírósági eljárás és a büntetés. Ezért azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket felfüggesztett börtönbüntetésre, és az autó tulajdonosát tiltsa el a vezetéstől. Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.