Kovács Zoltán: A Soros-kórus készen áll, hogy színpadra lépjen

KOVÁCS Zoltán
Budapest, 2019. augusztus 15. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, az augusztus 20-ai ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője sajtótájékoztatót tart az Igazságügyi Minisztérium teraszán 2019. augusztus 15-én. Az operatív törzs elfogadta a biztosítási tervet és valamennyi szervezet és szolgálat elkészült saját feladataival, felkészült arra, hogy augusztus 17-e estétől, augusztus 18-tól kitelepüljenek az egyes helyszínekre. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az európai uniós Általános Ügyek Tanácsában a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatás egy könyörtelen jogi eljárásnak leplezett ideológiai kampány - állapította meg Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az About Hungary honlapján megjelent írásában.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán a Brüsszelben kezdődött miniszteri meghallgatásra utalva kijelentette, tisztában kell lenni azzal, hogy valójában "önjelölt civil szervezetekből és brüsszeli baloldali szövetségeseikből álló Soros-szervezetek kórusának" az eljárása zajlik.

- fogalmazott Twitter-üzenetében.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Leszögezte: Magyarország mindig készen állt együttműködni az Európai Unióval e kérdések megoldása érdekében, de világossá vált, hogy a vádak valójában egy politikai folyamat részei, amely az Európai Parlament migrációt támogató többségének bosszúja azért, mert Magyarország és a magyarok 2015 óta folyamatosan elutasítják a bevándorlást támogató erők politikáját.

- fogalmazott az államtitkár.

Az Európai Parlament 2018 szeptemberében állásfoglalást fogadott el Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő jelentése alapján, amelyben azt javasolta, hogy az uniós tanács az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének 1. pontja alapján állapítsa meg, hogy Magyarországon fennáll az egyértelmű veszélye annak, hogy sérülnek az EU alapértékei.
A jelentés kritikát fogalmazott meg a jogállamiság magyarországi helyzetével összefüggésben, így egyebek között az alkotmányos és választási rendszer működésével, az igazságszolgáltatás függetlenségével, a korrupcióval, a véleménynyilvánítás és a tudományos élet szabadságával kapcsolatban.

A Sargentini-jelentést, és annak elfogadását a magyar kormány politikailag motivált bosszúnak nevezte, amellyel az Európai Parlament bevándorláspárti többsége Magyarországot büntette a migrációval és a kötelező kvótával kapcsolatos elutasító álláspontja miatt.