Nyilvánvaló, hogy az Európai Parlament által indított, a 7-es cikk szerinti eljárás tendenciózus, Magyarország és a magyar kormány elleni hadjárat, amelynek a Soros-szervezetek a gerjesztői - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Kovács Zoltán azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a magyar jogállamiság vizsgálata során kedden újabb meghallgatást tartottak az Általános Ügyek Tanácsában. Úgy fogalmazott: a Soros-szervezetek kórusa ma reggel felsorakozott.

A Soros-szervezetek újabb és újabb jelentéseket adnak ki Magyarországról, ezzel pedig lehetetlenné teszik, hogy ez a joginak álcázott politikai eljárás egyszer véget érjen - tette hozzá.

Példaként említette, hogy Varga Judit igazságügyi és Palkovics László innovációs miniszter hiába válaszolták meg a feltett kérdéseket, a Soros-szervezetek sugalmazására újabb és újabb kérdések fogalmazódtak meg.

Kovács Zoltán közölte: ez azt jelenti, hogy a Soros-féle univerzumhoz tartozó emberek és szervezetek abban érdekeltek, hogy ez egy véget nem érő folyamat legyen. Vagyis a migrációval kapcsolatos eltérő magyar álláspont miatt támadnak minket - mondta.

Szerinte mindez csak az uniós tagállamok közötti bizalom megtörésére jó, miközben Európa olyan politikai kihívásokkal néz szembe, amelyekhez egységre és együttműködésre volna szükség.

Ennek kapcsán az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió negyedik éve nem képes dűlőre jutni a migráció kezelését az európai határok hatékony védelmét illetően.

Ne legyenek illúzióink, kipécéztek minket, ám a magyar kormány ebben a helyzetben sem enged az európai határok védelméből - fogalmazott Kovács Zoltán.