Húsz évre börtönbe zárnák a barátnőjét meggyilkoló szökött rabot

2019.12.10. 17:10

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a gyilkosság és fogolyszökés miatt húsz évre ítélt vádlott fegyházbüntetésének súlyosítását indítványozta a bíróságon. A férfi kimenőt kapott a börtönből, hogy meglátogathassa a súlyosan beteg apját, de a kórházból nem a börtöbnbe ment vissza, hanem felkereste a barátnőjét, akivel összeveszett és megfojtotta. 

A most 30 éves férfit csalásért és lopásért ítélték el és 2018. február 1-én vonult börtönbe 3 évre. Június 14-én "kétnapos eltávozást" kapott azért, hogy meglátogathassa haldokló apját a kórházban.
Csak azok a rabok kaphatnak kimenőt, akiknek a viselkedése kifogástalan, betartják a börtön házirendjét, és az orvos is igazolja, hogy a hozzátartozója súlyos beteg. A nagyecsedi férfi pedig mintarabként viselkedett. De nem akart visszamenni a börtönbe, ezért úgy döntött, hogy külföldre szökik a szerelmével.

Forrás: Police.hu


Június 16-án délelőtt a Nagyecsed melletti erdőbe mentek együtt, ahol a 19 éves nő meggondolta magát és arra kérte a férfit, hogy mégis menjen vissza a börtönbe.

A szökött rab ezen annyira bedühödött, hogy először a cipőfűzőjével, aztán a puszta kezével fojtogatta és végül meg is ölte a fiatal nőt. Ott hagyta a holttestét, a családjának viszont azonnal bevallotta a tettét, aztán elmenekült.
A rendőrök nagy erővel keresni kezdték a gyilkost, akit másnap el is fogtak: Fábiánházán egy lakatlan házban bujkált, otthonától néhány kilométerre. Nem sokkal később a meggyilkolt lány családja arról számolt be, hogy a nő telefonjában találtak egy felvett telefonhívást, amelyen a férfi halálosan megfenyegette barátnőjét.

Márciusban emeltek vádat ellen gyilkosság és fogolyszökés miatt.

Májusban a férfi a bíróság előtt, az előkészítő ülésen vallomást tett. Azt mondta, azt hitte, hogy a lánynak van valakije, ezen vesztek össze.
Mivel a gyilkosságot többszörösen visszaesőként, börtönbüntetése alatt követte el, fegyházbüntetést érdemel, feltételes szabadságra már nem bocsátható. A férfi és ügyvédje a gyilkosság enyhébb megítélését, az ügyészség pedig súlyosításért fellebbezett.
A fellebbviteli főügyészség szerint az általános és az egyéni megelőzés érdekében a büntetett előéletű férfi fegyházbüntetésének hosszabb tartamban történő kiszabása indokolt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK